Vlakke brug Vivaldisingel komt eraan


Publicatiedatum:
maandag 30-11-2015
Even leek er nog een kink in de kabel te zitten, maar nu kan de komst van de vlakke brug over de Vivaldisingel in Getsewoud toch echt worden aangekondigd.
In totaal liggen er al zes bruggen naar de vier seizoenenparken in de wijk, maar voor bewoners in een rolstoel of met een rollator zijn deze oeververbindingen niet te overbruggen zonder hulp. Daarom besloot het college dit voorjaar aan het zestal een vlak zevende exemplaar toe te voegen.

De bruggen aan de Vivaldisingel in Getsewoud zijn te stijl voor veel rolstoelgebruikers. Daarom komt er een vlakke brug naast een van de zes gebogen bruggen.


Brom- en snorfietsers

Kortgeleden echter gaf een aantal bewoners aan te vrezen dat verkeersonveilige situaties kunnen ontstaan als brom- en snorfietsers ook van de nieuwe vlakke brug gebruik gaan maken. Om die zorg weg te nemen is een aantal maatregelen bedacht om dit tegen te gaan. Met een knik in de toegang,
linthekjes en beplanting wordt de oversteek over de nieuwe brug met een brom- of snorfiets ontmoedigd.


Eerste kwartaal

De bewoners hebben inmiddels hun waardering uitgesproken voor deze maatregelen. Hun zorgen zijn weggenomen en de vergunningaanvraag voor de bouw van de vlakke brug is in gang gezet. De verwachting is dat de platte brug in het eerste kwartaal van 2016 een feit is.