Documentaire over oude beroepen op en rond het spoor bij RTV Utrecht


Op zaterdag 12 en zondag 13 december zendt RTV Utrecht de eerste aflevering uit van de vierdelige documentaire serie over oude spoorberoepen. In DocU: Herinneringen aan het Spoor vertellen oud spoorwegmedewerkers over hun tijd bij de spoorwegen. De interviews geven een mooi beeld van hun
werkend leven en de veranderingen daarin in de jaren tussen 1940-1975. Deze verhalen worden in het kader van een groter oral history project tevens toegevoegd aan de collectie van Het Spoorwegmuseum.



Gedurende de negentiende eeuw heeft het spoor grote ontwikkelingen doorgemaakt. Veel traditionele werkzaamheden en beroepen verdwenen in de loop der jaren. Het Spoorwegmuseum wil de verhalen van deze oude spoorberoepen graag vastleggen en heeft dat in samenwerking met RTV Utrecht gedaan in de
documentaireserie Herinneringen aan het spoor.

Aflevering 1 - 12 en 13 december
Deze aflevering gaat over een dag uit het leven van een seinwachter, een onvergetelijke ontmoeting aan het loket en... hoe meneer Van den Ende er voor vocht om machinist te worden.



De DocU: Herinneringen aan het Spoor is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Nederlands Spoorwegmuseum, het KfHeinfonds, het Elise Mathilde Fonds en het Fentener van Vlissingen Fonds.

Het programma is online terug te zien op rtvutrecht.nl/gemist.



RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.
___________________________________________________________________________