Te koop: bouwgrond voor rijwoningen in Marienberg en Kloosterhaar


30 november 2015

De gemeente Hardenberg biedt bouwkavels aan waar aannemers een blok met rijwoningen kunnen bouwen. Het gaat om kavels in De Meerstal in Kloosterhaar en De Marke in Marienberg. Aannemers die belangstelling hebben, kunnen contact opnemen met het Woonteam van de gemeente Hardenberg.

In woongebied De Meerstal in Kloosterhaar biedt de gemeente Hardenberg twee percelen van elk 870 m2 groot aan om twee blokken van vier rijwoningen te realiseren. Afname van een van de twee percelen voor de realisatie van vier rijwoningen is een optie.

In woongebied De Marke II biedt de gemeente Hardenberg twee percelen van respectievelijk 870 m^2 en 832 m^2 groot aan voor de realisatie van twee blokken van vier rijwoningen te koop aan. Afname van een van de twee percelen voor de realisatie van vier rijwoningen is een optie.

Koopsom
De grondprijs voor deze bouwgrond wordt berekend aan de hand van een staffel en is gekoppeld aan de stichtingskosten van de woning:

* Stichtingskosten woning tot EUR 150.000 VON: grondprijs EUR 125 per m2 excl. btw.
* Stichtingskosten woning EUR 150.000 VON tot EUR 178.000 VON (grens goedkope koopwoningen): grondprijs EUR 150 per m2 excl. btw.

Bovenstaande stichtingskosten betreffen de 'vrij op naam' prijs voor een volledig afgebouwde woning inclusief badkamer, keuken en toilet.

Selectiecriteria
Aannemers die in aanmerking willen komen om deze percelen af te nemen om de rijwoningen te realiseren, moeten voldoen aan de volgende selectiecriteria:

* Bouwen met GIW garantie.
* Realisatie van rijwoningen.
* Het bouwplan moet voldoen aan het bestemmingsplan en wanneer aanwezig het beeldkwaliteitsplan.
* Datum afname en betaling grond uiterlijk tweede kwartaal 2016 (afnamedatum is onderdeel selectie).
* Voor start bouw dient gehele bouwperceel te zijn afgenomen.
* Bij gelijke geschiktheid vindt er een loting plaats.

Aannemers die belangstelling hebben voor een of meerdere percelen, kunnen dit tot twee weken na deze publicatie kenbaar maken door een e-mail te sturen aan het Woonteam van de gemeente Hardenberg via woonteam@hardenberg.nl. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met het Woonteam op
het nummer 14 0523. Na de aanmelding wordt in overleg met belangstellenden vervolg aan het proces gegeven.