Afsluitingen Velsertunnel en Wijkertunnel in de eerste week van december

Afsluitingen Velsertunnel en Wijkertunnel in de eerste week van december 2015

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 26 november 2015- Laatste update: 26 november 2015 16:26 uur

Rijkswaterstaat voert in de eerste week van december werkzaamheden uit aan de Wijkertunnel (A9) en de Velsertunnel (A22). Hierdoor zijn er geregeld avond- en nachtafsluitingen. Verkeer wordt omgeleid.

Afsluiting Wijkertunnel maandag 30 november

Op maandag 30 november is de Wijkertunnel in beide richtingen afgesloten van 20.00 uur tot dinsdagochtend 05.00 uur. Verkeer wordt omgeleid via de A22 en de Velsertunnel. Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit en vervangt het asfalt bij de Noorderweg.

Avond- en nachtsluitingen Velsertunnel

Van dinsdag 1 december tot en met vrijdag 4 december is de Velsertunnel tussen 20.00 en 05.00 uur afgesloten voor verkeer richting IJmuiden/Haarlem. Verkeer wordt omgeleid via de calamiteitenbogen en de Wijkertunnel. De tunnelbuis in de richting van Beverwijk blijft beschikbaar. Rijkswaterstaat repareert deze week schade aan het plafond van de tunnel.

Omstandigheden

Deze data zijn onder voorbehoud. Sluitingen in de tunnel kunnen schuiven of niet doorgaan, vanwege incidenten of onverwachte situaties in de Velser- of Wijkertunnel.

Zuidelijke calamiteitenboog overdag niet meer open

De afgelopen weken was de calamiteitenboog ten zuiden van de Wijkertunnel 24 uur per dag open om de verkeershinder door het werk aan de Velsertraverse te verlichten. De provincie Noord-Holland rondt de werkzaamheden ten oosten van de A22 momenteel af. Hierdoor neemt ook de hinder af. Om die reden wordt de calamiteitenboog vanaf 1 december weer volgens normaal gebruik ingezet; als het verkeer voor de Velsertunnel vaststaat vanwege een (ernstig) ongeluk of als de Velsertunnel in zuidelijke richting is afgesloten vanwege onderhoud. Tijdens de avond- en nachtafsluitingen van 1 tot en met 4 december is de calamiteitenboog dus gewoon open.