Nederlandse jongeren willen regie van Rutte op klimaatbeleid

Persbericht

Amsterdam, 30.11.2015

Nederlandse jongeren willen regie van Rutte op klimaatbeleid

Met het manifest eisen de Nederlandse jongeren ambitieuzere doelen van het kabinet en regie van de Nederlandse Premier over het klimaat. Zelf spreekt het manifest over een reductie van 40% in emissie van broeikasgassen en de opwekking van minimaal 20% van onze energie uit duurzame energiebronnen in 2020.

Het Jongerenklimaatmanifest werd tijdens de klimaatparade gepresenteerd aan de Tweede Kamerleden Jan Vos, Marianne Thieme, Yasmine Cegerek, Eric Smaling en Liesbeth van Tongeren. Tijdens de overhandiging drong het PvdA Tweede Kamerlid Jan Vos aan op het sluiten van de kolencentrales. De Tweede Kamerleden deden ook mee aan de ‘Feel the heatchallenge’. Het huidige beleid van de Nederlandse regering en de ambities voor de klimaattop in Parijs zijn pijnlijk onvoldoende om het gevaar van klimaatverandering aan te pakken. Daarom stelt de Jonge Klimaatbeweging in haar manifest heldere doelen voor een daadkrachtig beleid van de Nederlandse regering.

De jongeren eisen dat de regering het voortouw neemt in klimaatadaptatie en- mitigatie en zich ten volste inzet voor een ambitieus akkoord tijdens de klimaattop in Parijs. De jongeren zijn vertegenwoordigd door onder andere ISO, FNV Jong, Dare2Go, Jonge Socialisten, DWARS, Rood, Perspectief, Pink en Jonge Democraten. Het manifest wordt ondersteund door 22 jongerenorganisaties en werd vlakbij de mini- Eiffeltoren in Amsterdam gepresenteerd, met de hoop dat de wereldleiders onder de echte Eiffeltoren een even ambitieus klimaatakkoord zal gaan presenteren.