Over de grens: Jang Jin-sung over zijn ontsnapping uit Noord-Korea

Boekpresentatie in samenwerking met LeidenAsiaCentre en uitgeverij De Arbeiderspers

30 nov 2015 17.00 - 18.30

Lezing

Van hofdichter tot staatsvijand in Noord-Korea: het overkwam Jang Jin-sung. Hij wist te ontsnappen naar het Westen en vertelde zijn unieke verhaal in het boek 'Over de grens', waarin het Noord-Koreaanse regime van binnenuit wordt beschreven. Dr Jin-sung gaat in gesprek met zijn collega Koen de Ceuster. Remco Breuker, hoogleraar Koreastudies, verzorgt een inleiding.

Jang Jin-sung werd op achtentwintigjarige leeftijd uitverkoren tot `hofdichter' van Kim Chongil (Jong-il). Aan zijn relatief comfortabele leven als lid van de inner circle van de Noord-Koreaanse leider komt abrupt een einde als hij een geheim buitenlands boek uitleent aan een vriend die het vervolgens laat liggen in de metro. Omdat ze vrezen voor hun leven proberen ze enkele dagen later via China naar Zuid-Korea te vluchten, een uiterst gevaarlijke onderneming, met achterlating van hun familie, vrienden en alles wat ze ooit gekend hebben. Over de grens is het waargebeurde verhaal van Jang Jin-sungs gevecht voor vrijheid, verworven tegen een zeer hoge prijs. Een uniek boek waarin het Noord-Koreaanse regime voor het eerst van binnenuit wordt beschreven. Het werd vertaald en van een voorwoord voorzien door Remco Breuker, hoogleraar Koreastudies aan de Universiteit Leiden.

Dr. Jang Jin-sung, gastdocent aan de Universiteit Leiden, gaat in gesprek met collega Dr. Koen de Ceuster naar aanleiding van de publicatie van de Nederlandse vertaling van Over de Grens (Uitgeverij De Arbeiderspers). Remco Breuker, hoogleraar Koreastudies aan de Universiteit Leiden en de vertaler van het boek leidt de bijeenkomst in.

Over de sprekers

Dr. Jang Jin-sung was hofdichter van Kim Chongil (Jong-il) en werkt nu als Noord-Korea deskundige in het Westen.

Koen de Ceuster is sinds 1995 verbonden aan de Universiteit Leiden en houdt zich bezig met het hedendaagse Korea.

Remco Breuker is hoogleraar Korea Studies in Leiden en de Nederlandse Noord-Korea specialist.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

* www.spui25.nl

* Spui 25

Spui 25-27 | 1012 XM Amsterdam

+31 (0)20 525 8142

Gepubliceerd door Spui25