Startavond Buurtaanpak Bloemen- en Plantenbuurt Oost goed bezocht


Startavond Buurtaanpak Bloemen- en Plantenbuurt Oost goed bezocht

Op dinsdagavond 1 december 2015 is het startschot van de Buurtaanpak Bloemen- en Plantenbuurt Oost gegeven. Het was een druk bezochte avond in basisschool De Wateringe, die werd geopend door de wethouder van wijkbeheer Hans van Lith.

Het programma startte met een inleiding over wat een Buurtaanpak inhoudt, waarbij het proces werd uitgelegd door de projectleider en ook werden de professionele samenwerkingspartners aan de bewoners voorgesteld.



Na de pauze gingen de bewoners in drie verschillende groepen uiteen om na te denken over wat de verbeterpunten van de buurt zijn. Het verkeer (30 km zone), het groen, de verlichting, vervuiling, hondenpoepoverlast en de kwaliteit van de bestrating werden het meest genoemd. Daarnaast werd er
gesproken over de sociale contacten tussen buurtbewoners.



Op basis van deze eerste inventarisatie en de resultaten van de bewonersenquete zal een zogeheten Kwaliteitsteam van bewoners samen met de gemeente, Maasdelta, Stichting PUSH, SWS, SBO en politie in het nieuwe jaar aan de slag gaan. Onder begeleiding van een ontwerpbureau zullen bewoners dan
maatregelen voor de buitenruimte uitwerken.



Wethouder Hans van Lith sloot de avond samen met de bewoners feestelijk af door het glas te heffen op een geslaagde startavond en hij wenste de bewoners veel succes bij de ontwerpsessies.