Tetanus nu in zeventien landen uitgebannen!


10 december 2015, Voorburg

De samenwerking tussen Pampers en UNICEF heeft bijgedragen aan het uitbannen van tetanus in zeventien landen.

Daarmee komt het doel om de ziekte bij (toekomstige) moeders en pasgeborenen wereldwijd volledig uit te bannen steeds dichterbij. De succesvolle campagne '1 pak = 1 vaccin' vindt dit jaar voor de tiende keer plaats.

Elke 11 minuten

Tetanus is jaarlijks verantwoordelijk voor de dood van 49.000 pasgeboren baby's. Elke 11 minuten sterft een pasgeboren baby aan de gevolgen van tetanus. En dat terwijl de ziekte met eenvoudige tetanusvaccinaties is te voorkomen. Met drie vaccins is de (toekomstige) moeder vijf jaar beschermd.
En elke baby die zij in deze periode krijgt is beschermd tot twee maanden na de geboorte.

De samenwerking met Pampers heeft bijgedragen aan het uitbannen van tetanus in Burkina Faso, Kameroen, Ivoorkust, Gabon, Ghana, Guinee-Bissau, Laos, Liberia, Madagaskar, Mauritanie, Myanmar, Senegal, Tanzania, Oost-Timor, Sierra Leone en Oeganda. Onlangs werd Cambodja daaraan toegevoegd als
zeventiende land. Procter & Gamble koppelt haar product Pampers drie maanden per jaar aan een speciale actie voor UNICEF.

Facebook-actie

Omdat de samenwerking 10 jaar bestaat, vieren we samen feest. Jij kunt ook meedoen. Plaats een foto van jouw kind die een kaarsje uitblaast en een verjaardagswens maakt op de Pampers Facebookpagina met #PampersUNICEFWens, want '1 geplaatste foto = 1 levensreddend vaccin'. Elke view, like en
share van het filmpje op Facebook levert een extra vaccin op tegen tetanus.

* Lees meer over de samenwerking met P&G