Uitnodiging: Wintercafé Vrienden van Andere Tijden Sport

Vrienden van Andere Tijden Sport

donderdag 10 december - 15.00 uur (zaal open 14.30 uur)

Olympisch Stadion – Amsterdam

Beste Vrienden van Andere Tijden Sport,

Liefhebbers van sportgeschiedenis kunnen in de eerste weken van het nieuwe jaar hun hart weer ophalen. De VPRO en de NOS schrijven sporthistorie op televisie met een nieuw vierluik van Andere Tijden Sport.

De nieuwe reeks gaat donderdag 10 december (15.00 uur) in première tijdens een speciale talkshow onder leiding van Andere Tijden Sport-presentator Tom Egbers. Hoofdpersonen en makers geven op de historische grond van het Olympisch Stadion ‘live’ een toelichting op de reeks, inclusief fragmenten uit de afleveringen. Ook is er een optreden van de Friese zanger-componist Meindert Talma, die voor de aflevering over Atje Keulen-Deelstra een ode aan haar heeft geschreven.

De reeks begint vrijdag 8 januari met een emotionele reis van Ria Stalman naar Los Angeles, de plek waar ze in 1984 Olympische goud won op het onderdeel discuswerpen. Zondag 10 januari volgt een aflevering over schaatskampioene Atje Keulen-Deelstra, de Friezin die begin jaren zeventig vier keer de wereldtitel allround won.

Een week later, zondag 17 januari, gaat Andere Tijden Sport over een vrij onbekende legende uit de Nederlandse racewereld: Arie Luyendijk, die begin jaren negentig de spectaculaire autorace Indianapolis 500 won en in Amerika uitgroeide tot een waar race-icoon.

Zondag 24 januari sluit Andere Tijden Sport de winterserie af met een Elfstedentocht-special over Jan-Roelof Kruithof, die op natuurijs in bijna twee decennia alles won wat er te winnen viel, behalve de Elfstedentocht.

We vieren dit graag in winterse sfeer met zoveel mogelijk ‘vrienden’ uit heden én verleden in de 1928 Olympic Room van het Olympisch Stadion, de thuisbasis van Andere Tijden Sport.

Je bent van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Laat uiterlijk maandag 7 december weten of we op je komst mogen rekenen. Dit kan via communicatie@nos.nl.

Namens de gehele equipe: graag tot donderdag 10 december!

Dirk Jan Roeleven en Jurgen Leurdijk Eindredactie Andere Tijden Sport