Minister Muyters, Kim Gevaert en Elodie Ouedraogo openen nieuwe indoor atletiekhal KU Leuven - KU Leuven

8 DEC. 2015. Op 10 december opent de KU Leuven een nieuwe indoor atletiekhal. In de nieuwe hal kunnen (student)atleten in optimale omstandigheden trainen. Minister van Sport Philippe Muyters en rector Rik Torfs huldigen, in aanwezigheid van Kim Gevaert en Elodie Ouedraogo, de nieuwe atletiekhal in.

Het Universitair Sportcentrum van de KU Leuven breidt zijn indoor sportinfrastructuur uit met een indoor atletiekhal. De nieuwe indoor atletiekhal telt 4 sprintbanen voor 60 meter vlak en horden. Er zijn ook faciliteiten voor ver- en hinkstapspringen, polsstok- en hoogspringen. Daarnaast is er ook een werpkooi voor o.a. discus- en speerwerpen. De bouw van de nieuwe hal werd gefinancierd door de KU Leuven en de Vlaamse Overheid.

Elite atleten, de studenten van de KU Leuven en andere sportkaarthouders van het Universitair Sportcentrum kunnen de nieuwe hal gebruiken. Naast atletiek zal het Universitair Sportcentrum de hal ook gebruiken voor andere sport- en beweegactiviteiten voor studenten. De Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen zal de zaal benutten voor wetenschappelijk onderzoek.

De indoor atletiekhal wordt geopend in aanwezigheid van o.a. Kim Gevaert, Elodie Ouedraogo, Gaston Roelants, Emiel Puttemans, Karel Lismont, Hans van Alphen, Willy Polleunis en William Van Dijck.

Programma

* 18.30 u.: academische zitting met decaan Christophe Delecluse, professor Gert Vande Broek (voorzitter Universitair Sportcentrum), minister van Sport Philippe Muyters en rector Rik Torfs

* 19.30 u. opening indoor atletiekhal, met receptie en polsstoktraining

U bent van harte welkom op de academische zitting en de opening van de atletiekhal.

Praktisch

10 december om 18.30 u

in de aula van gebouw De Nayer

Tervuursevest 101

3001 Leuven (Heverlee)

Contact: Pieter Van Kelst, Universitair Sportcentrum