Pas op de plaats bij vertrek


Pas op de plaats bij vertrek

Laatste update:
12-12-2015 | 09:29

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Etten-Leur - Donderdagavond 10 december heeft de politie preventief gecontroleerd op beveiliging van woonhuizen in de wijk Grauwe Polder en wijk Centrum Oost. Deze zogenaamde voetjesactie werd uitgevoerd tussen 18.30 en 20.30 uur door politie en buurtpreventieteams uit de gemeente.

De actie was vooral gericht op het wel/niet afsluiten van tuinhekken/-poorten, omdat er veelvuldig via de achterzijde ingebroken wordt. Ook werd gekeken of er ladders, stoelen, tafels, kliko's tegen de gevels stonden, die door inbrekers als opstapje gebruikt worden.

Voetjes

Bij de niet afgesloten poorten werden `voetjes' neergelegd als teken dat binnenkomen makkelijk is. Ook bij niet goed afgesloten auto's of zichtbaar waardevolle spullen in de auto werden folders met tips tegen auto-inbraken neergelegd.

In de twee wijken in Etten-Leur werden `voetjes' uitgedeeld op meer dan 100 adressen.

Woninginbraken

De actie werd uitgevoerd omdat ook in de gemeente Etten-Leur regelmatig wordt ingebroken. Veel bewoners waren erg positief over de actie. Weer een moment van bewustwording dat er nog steeds veel verbeterd kan worden als het gaat om preventie en beveiligen van de eigen woning.