Piushaven Lichtfeest 2015

PERSBERICHT

Piushaven Lichtfeest 2015

12 december van 20.00u tot 23.00u

Kom tijdens de koude winterdagen warm thuis in de Piushaven.

Geniet van een sfeervolle avond vol licht, muziek, verhalen en gedichten.

Vanaf 12 december zijn de voormalige kappersboot, het ballasthuis en de Suikeresdoorn aan de kade nieuwe sfeervolle blikvangers van de haven als kerstdecor. Op deze zaterdagavond gaat om 19.00u de kerstverlichting op de noord kade aan en branden fakkels voor alle horecagelegenheden in de haven. Van 20.00u tot 23.00u kan het publiek op 10 locaties genieten van diverse optredens door singer songwriters, dichters, vocal groupes en een ludiek gospel koor. Een culturele pre- kerstavond aan de Piushaven, waar het zelfs buiten warm toeven is.

Download het programma via http://www.piushaven.nl/lichtjesfeest-piushaven/

Samen

Bewoners en ondernemers brengen dit jaar, o.l.v. Piushaven Levend Podium, zelf de haven in kerstsfeer, met uniek versierde kerstbomen en verlichting aan de noord kade.

Zij organiseren voor het eerst ook samen het Piushaven Lichtfeest. Judith van Loon (programmaleider Piushaven Levend Podium) : “Het gaat niet alleen om het resultaat, dat weliswaar creatief en uniek zal zijn, maar vooral ook om het proces. De Piushaven is een dorp an sich, we gaan deze saamhorigheid vieren en van te voren samen aan de slag.“

Citaten van de voorzitter ondernemersvereniging Michel Deneef “de Piushaven heeft het water als unique selling point, maar dé verbindende factor is de mensen” en Chris Fokker van Undici : “er heerst hier een besmettelijk wij-gevoel” passen echt bij de Piushaven.

Voormalige kappersboot wordt unieke Piushaven Kerstetalage

Deze week decoreren circa 30 Piushaven ondernemers en bewonersgroepen ieder een eigen kerstboom in de voormalige kappersboot. Zo zullen o.a. een strand-, tapas-, schippers- , chocolade, 3D prints-, design- en bloemenboom naast elkaar stralen. Deze kerstbomen boot wordt de meest unieke kerstetalage van Tilburg. De diversiteit van de bomen vertegenwoordigt de verschillende ondernemers en bewoners die in verbinding samen leven, wonen en werken. Een mooie kerstgedachte.

Kerst in het ballasthuis van Den Ophef

Het ballasthuis van Den Ophef krijgt ook een ware kerst metamorfose. Rijk versierde en verlichtte kerstbomen stralen vanaf 12 december over de haven en bewegen mee als de brug open- en dicht gaat. Nannie (Bij Vermeer) maakt hier samen met Martin (Fiori) en de bewoners een uniek plaatje van.