100 jaar Frank Sinatra

Radio en TV | wo 09 dec 2015

Redactie Mirjam Keunen

Verslag Joost van Wijk

Het is niet alleen zijn stem, maar ook zijn timing. Ruben Hein, een van de muzikanten die vanaf morgen met het Metropole Orkest een ode brengt aan Frank Sinatra, vindt het lastig om in zijn buurt te komen. ,,Het meest vet vind ik zijn frasering,'' zegt hij.

Aanstaande zaterdag is het honderd jaar geleden dat The Voice werd geboren. Naast het theaterconcert Sinatra 100, A man and his music, besteden ook televisie en radio extra aandacht aan de crooner. Maar leeft hij nog bij een jong publiek of verstoft zijn muziek?

Voor de jonge zanger/pianist Hein is hij een lichtend voorbeeld. Bart Arens, een van de dj's die de Top 2000 op Radio 2 presenteert, zou hem veel hoger in de hitlijst van het jaar willen zien staan. Ook al staan er zes nummers in de Top 2000.

Graphic: hoe vaak wordt Sinatra nog op de radio gedraaid, ten opzichte van andere artiesten? https://t.co/cStCc8HjRv

-- EenVandaag (@eenvandaag) December 9, 2015

Sinatra-kenner Cor Frank, initiatiefnemer van de Sinatra-ode met het Metropole Orkest, denkt dat Sinatra blijft boeien, omdat hij zoveel meer is dan een zanger. ,,Hij boeit me al 35 jaar omdat hij een complexe persoonlijkheid is en een opeenstapeling van talenten heeft. Hij was acteur, zakenman, komiek, danser en leider van de Rat Pack (een groep vrienden die samen optrad in de casino's van Las Vegas).''