Gemeenteraden komen dichterbij voor 50PLUS

alv A12 dec2015

De ledenvergadering van 50PLUS is met ruim voldoende meerderheid akkoord gegaan met een statutenwijziging. Alle amendementen werden conform het advies van het hoofdbestuur aangenomen of verworpen. Dat betekent, dat er in gemeenten meegedaan mag worden met raadsverkiezingen.

De commissie binnen 50PLUS die een voorlopig rapport had opgesteld over deelname aan gemeenteraden heeft een vervolgopdracht gekregen. Ze mag een vervolgnotitie samenstellen, waarin dit beginselbesluit tot deelname aan gemeenteraadsverkiezingen nader wordt uitgewerkt en geconcretiseerd.

Deze vervolgopdracht is het resultaat van de bespreking van een voorlopig rapport op de algemene ledenvergadering zaterdag 12 december in Utrecht. Hierop waren ruim honderd leden aanwezig. In de vervolgnotitie wordt aandacht besteed aan onderwerpen als procedures, voorwaarden, keuzen en partijorganisatorische maatregelen. De vervolgnotitie komt aan de orde op de volgende ledenvergadering op 4 juni 2016, waarin ook een huishoudelijk reglement besproken wordt.

Waarnemend voorzitter Maurice Koopman is in de algemene ledenvergadering benoemd tot voorzitter van de programmacommissie voor de komende Kamerverkiezingen, die uiterlijk op woensdag 15 maart 2017 gehouden zullen worden. In overleg met het hoofdbestuur zal de commissie worden uitgebreid tot zeven leden.