Geslaagde reddingsactie na brand in zorgvilla


* Homepage VRH
* Besloten delen
* Persbericht

Geslaagde reddingsactie na brand in zorgvilla

13 december 2015 - Den Haag

In de nacht van zaterdag op zondag is bij een brand in een zorgvilla aan de Statenlaan een bewoner door de brandweer gered. Door nog onbekende oorzaak heeft het dekbed en het matras van de bewoner vlam gevat. Vervolgens heeft de brand zich verder ontwikkeld met veel rook tot gevolg.

De politie was na alarmering als eerste ter plaatse en heeft direct twee personen uit het pand kunnen halen. De brandweer heeft zich na aankomst gericht op het redden van de bewoner op wiens kamer de brand ontstaan was en op het bestrijden van de brand.

De bewoner is snel naar buiten gebracht en daar overgedragen aan de ambulancedienst. In totaal zijn twee mensen naar het ziekenhuis vervoerd. Daarnaast zijn enkele personen ter plaatse door ambulancepersoneel gecontroleerd nadat zij rook hadden ingeademd.

De brandweer heeft twee bluseenheden en een hoogwerker ingezet bij dit incident.


Meldtijd
01:16
Ter plaatse
01:22
Incident meester
01:35
Einde incident
02:16
Ingezet personeel
15
Ingezette voertuigen
4

Nadere informatie over dit bericht
Naam woordvoerder
John Kardol
E-mailadres
pers@vrh.nl
Telefoon
06-55301656

Zeven dagen per week, 24 uur per dag, staat de VRH paraat voor de veiligheid van de burgers.
Brandweer Haaglanden, de MKA (Meldkamer Ambulancezorg) en GHOR werken multidisciplinair samen met de negen gemeenten uit de regio: niet alleen om samen op te kunnen treden als het nodig is, maar ook om samen de voorbereidingen te treffen om rampen of grote incidenten te voorkomen en te
bestrijden.
VRH

Ik wil

* Deze pagina printen
* RSS[IMG]