Kerstconcert Nationaal Jeugdkoor & Música Temprana in Buren

Persbericht

10 november 2015

Kerstconcert Nationaal Jeugdkoor & Música Temprana in Buren

Zondag 13 december om 15.00 uur is in de Lambertuskerk in het historische stadje Buren een bijzonder kerstconcert met jeugdig toptalent en barokke kerstmuziek uit Latijns-Amerika. Dit unieke programma is ontstaan door de samenwerking tussen het Nationaal Jeugdkoor en Música Temprana.

Barokke kerst in de Amazonas

Een deel van dit bijzondere repertoire bestaat uit composities gemaakt door indianen in hun eigen taal en met hun eigen muzikale inbreng. De jonge zangers van het Nationaal Jeugdkoor zullen in andere inheemse talen zingen, zoals het Quechua van de Incas uit Peru waarmee ze in processie binnen komen. Daarnaast speelt het gespecialiseerde ensemble Música Temprana instrumentale dansen op originele instrumenten, zoals die in de 18de eeuw in de straten van Peru en Bolivia werden gespeeld. De magie van dit repertoire is het samengaan van verschillende tradities, de devotie uit de kathedralen in Spaanse stijl, de muziek van de Jezuïeten en de volksmuziek van de straat.

Música Temprana

De virtuoze musici van Música Temprana zijn klassiek geschoold én geworteld in de Latijns-Amerikaanse muziektraditie. Barok en folklore, beide zo eigen aan het repertoire van Música Temprana, gaan bij hen dan ook moeiteloos hand in hand. Dit geldt ook voor het instrumentarium. Naast de typische Zuid-Europese barokinstrumenten als de harp, de viool en de gitaar, bespeelt Música Temprana diverse instrumenten van Latijns-Amerikaanse bodem.

Nationaal Jeugdkoor en Stichting Vocaal Talent

Het Nationaal Jeugdkoor is één van de ensembles van de Stichting Vocaal Talent Nederland, die als missie heeft “het opsporen en tot bloei brengen van jong muzikaal en vocaal talent”. Het koor treedt regelmatig op in professionele concertseries en op nationale evenementen zoals de landelijke herdenking van 4 en 5 mei in Amsterdam.

Kaarten en reserveren

Kaarten (volwassenen €20,-, kinderen t/m 16 jaar gratis) zijn te reserveren via de website www.muziekinburen.nl.

Voor in de agenda

Kerstconcert Muziek in Buren

Nationaal Jeugdkoor & Música Temprana

Barokke kerst in de Amazonas

Zondag 13 december 15.00 uur (kerk open vanaf 14.30)

St. Lambertuskerk, Markt 4, Buren

Kaarten 20 euro (t/m 16 jaar gratis)

www.muziekinburen.nl