Eerste NK Podracing op zondag 13 december

maandag 7 december 2015 09:06 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Hoog Catharijne

Op zondag 13 december gaan dronepiloten battelen om de Nederlandse titel tijdens het eerste NK Podracing. De legendarische Podrace voor echte helden vindt plaats in Hoog Catharijne Utrecht. De propellers zijn geslepen en de motoren opgevoerd. Op topsnelheid vliegen de Podracers met hun drones rakelings langs etalages, displays, kerstverlichting en publiek. De videobeelden van de trainingsrondes staan al online. Wie durft, is welkom op dit eerste NK.

Testvluchten in de nacht

Vanwege de veiligheid voor het winkelend publiek hebben de piloten 's nachts getraind met vliegen. Niet alle drones en camera's hebben het overleefd, maar Podracing is dan ook een afvalrace. Vooral de U-turn voor de Man Cave belooft een spektakel te worden. Bekijk de trainingsbeelden op www.hoogcatharijne.nl.

Meld je aan voor de open voorronde

Ben jij de Max Verstappen van het Podracen? Op donderdagavond 10 december vindt op Hoog Catharijne Utrecht de open selectieronde plaats. Drone-racers met wedstrijdervaring kunnen zich aanmelden door het sturen van een e-mail naar info@hoogcatharijne.nl. Slimme technische features en power verbeteringen zijn toegestaan. Alleen de sterkste racers bemachtigen een startbewijs voor het NK Podracing.

Tickets & dresscode

Vanwege de beschikbare ruimte op de tribune is het aantal tickets beperkt. De gratis tickets zijn te bestellen op www.hoogcatharijne.nl. Toegang tussen 20.00 uur en 20.30 uur. Transformeer jezelf in een personage uit de wereld van de Podracers en ontdek buitenaards leven in de Man Cave.

*

*

*

*