KRM kiest vaker voor samenwerking vanuit passie voor muziek en zang


Enzo Kok 13 december bij Winterconcert in Roermond

ROERMOND, 20151117 -- Het Koninklijk Roermonds Mannenkoor wil een breder publiek aanspreken door vaker samen te werken met bijzondere artiesten en gezelschappen. Dat zegt president Wim Geraedts naar aanleiding van het geplande optreden 13 december in De Oranjerie, waaraan diverse gasten meewerken.

Wim Geraedts: “Zo kunnen we tot nieuwe dingen komen. De schotten tussen de genres en stijlen worden weggehaald. Voor ons is dat spannend, maar ook voor het publiek. Mensen die bijvoorbeeld houden van kamermuziek maken kennis met hedendaagse koorzang en omgekeerd.”

Tijdens het Winterconcert op 13 december zijn te gast Mandoline Ensemble ‘The Strings’, de bariton Hans Knubben en violist Enzo Kok. Enzo Kok is het 13-jarige talent dat een half jaar geleden in de finale stond van de door 1,4 miljoen mensen bekeken finale van RTL 4-talentenjacht Superkids.

“Het optreden van Enzo Kok is een goed voorbeeld. Er kijken miljoenen mensen naar talentenjachten en zangwedstrijden op tv. Wat ze verbindt, is een passie voor muziek en zang, en dat is precies waar het in ons koor om draait. Als we elkaar daarin kunnen versterken, is dat toch perfect?”

Het Koninklijk Roermonds Mannenkoor is opgericht in 1880, telt 80 zingende leden en groeit nog steeds. Het koor heeft een veelzijdig repertoire, met onder meer muziek uit opera’s, films, musicals, en volksliederen. Meer weten? www.roermonds-mannenkoor.nl.





Hermez Marketing & Communicatie