Johan Vlemmix verkoopt tamponfoto Heleen van Royen voor 1.300 euro

vrijdag 11 december 2015 20:59 - Vanavond is bij online veilinghuis Catawiki een van de meest besproken foto's van Nederland geveild. Het gaat om de befaamde 'tamponfoto' van schrijfster Heleen van Royen. In 2014 veroorzaakte de foto veel ophef toen Matthijs van Nieuwkerk de foto, met vagina en bebloede tampon, toonde tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door. In datzelfde jaar kocht ondernemer, zanger en politicus Johan Vlemmix de foto via een veiling van Catawiki rechtstreeks van Heleen van Royen. Nu een jaar later laat Vlemmix weten afstand te willen doen van al zijn bezittingen, zo ook de 'tamponfoto'.

De foto is wel minder waard geworden. Vorig jaar kocht Vlemmix deze namelijk voor 1.900 euro. De 'tamponfoto' was onderdeel van een grote veiling met de inventaris van Johan Vlemmix. In totaal bracht de veiling ruim 14.000 euro op.

Johan Vlemmix verkoopt zijn bezittingen

Vlemmix liet onlangs aan iedereen weten dat hij totaal iets anders gaat doen en schoon schip wil maken. ''Ik wil een nieuwe start maken. Alles verkopen is een begin en vanuit daar ga ik kijken hoe het verder moet. Ik ben een aandachtsjunk, kick op publiciteit maar het moet anders. Ik ga een nieuwe invulling geven aan mijn leven", aldus Vlemmix. Onder de hamer kwamen onder andere een krukje dat Vlemmix kreeg van het medium Jomanda, een auto die Vlemmix als kunstproject liet beplakken met maar liefst 1.800 oude Italiaanse bankbiljetten en diverse door Vlemmix gedragen carnavalspakken.

Veel belangstelling

Veilingmeester Ger van Oers van Catawiki geeft aan dat er vanuit zowel Nederland als Belgie belangstelling was voor 'tamponfoto'. ''Naast veel bieders waren er ook veel mensen die de beruchte foto gewoon even wilden bekijken. De tamponfoto is dan ook zo veelvuldig in het nieuws geweest en op sociale media besproken dat iedereen de foto inmiddels kent.'' Uiteindelijk is de foto voor ruim 1.300 euro gekocht door een Belg.

De resultaten van de veiling zijn terug te vinden via: www.catawiki.nl/vlemmix