Demonstratie tegen India bij de Tweede Kamer door Nepalese gemeenschap


De Nepalese gemeenschap roept iedereen op om te komen protesteren in Den Haag

Den Haag, 20151211 -- Ruim 3 maanden is de grens tussen Nepal en India hermetisch afgesloten voor goederenvervoer naar Nepal met als gevolg dat er in Nepal grote tekorten zijn ontstaan van o.a. medicijnen, levensmiddelen en brandstof. De sluiting van de grens die de Indiase (grens)autoriteiten stilzwijgend steunen, zorgt voor een grote humanitaire ramp in Nepal. Het land dat recentelijk zwaar getroffen is door de aardbeving, kan de huidige ramp nauwelijks het hoofd bieden.

De sluiting van de grens is een tegenreactie van de Indiase autoriteiten op de totstandkoming van de nieuwe grondwet in Nepal die op 20 september 2015 met 90% van de volksvertegenwoordiging  werd aangenomen, omdat de nieuwe grondwet van Nepal India niet gezind zou zijn.

Op dinsdag 15 december a.s. organiseren de samenwerkende Nepalese organisaties tegen de Indiase grensblokkade bij de Tweede Kamer en bieden van een petitie aan de voorzitter van de vaste commissie van de buitenlandse zaken van de Tweede kamer aan met als doel aandacht te vestigen op deze crisis en de Nederlandse regering te verzoeken druk uit te oefenen op de Indiase autoriteiten voor de opheffing van de blokkade.  

Datum demonstratie: 15 december 2015
Plaats: Plein 2 (Ingang Tweede Kamer), Den Haag
Tijd: 12:30 – 14:30 uur
Overhandigen petitie: 13:30 – 14:00 uur

De samenwerkende organisaties;  
NRN NCC NL, NSN, NJSS, ONF, NMF en NDA       





Nepal Development Academy