Prinses Margriet reikt prijs uit voor beste paralympische sporter 2015

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden reikte vanavond de prijs voor de Paralympische Sporter 2015 uit aan Jiske Griffioen tijdens het jaarlijkse NOS l NOC*NSF Sportgala in Amsterdam.

Tijdens het evenement, dat wordt georganiseerd om de Nederlandse topsporters te eren, worden de beste sporters van het jaar in het zonnetje gezet. In de categorieen Sportman, Sportvrouw, Paralympische Sporter, Sportploeg, Coach en Young Talent werden de sporters van het jaar gekozen. Daarnaast werd de Fanny Blankers-Koen Carriereprijs uitgereikt, een prijs waarmee NOC*NSF de grote sportlegendes uit de Nederlandse geschiedenis eert.

Naast Jiske Griffioen waren wielrenster Alyda Norbruis en atlete Marlou van Rhijn genomineerd voor de prijs voor de Paralympische Sporter 2015. Jiske Griffioen volgt snowboardster Bibian Mentel op die vorig jaar de prijs won.

Prinses Margriet is lid van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comite (IPC). Het IPC cooerdineert en faciliteert sinds 1989, naast internationale wedstrijden voor gehandicapte topsporters, de Paralympische Zomer- en Winterspelen.

RVD, nr. 390