Kerstcommercials: zo doen zij het - Protestantse Kerk Nederland


15 december 2015

De Protestantse Kerk is natuurlijk niet de enige met een kerstcommercial. Hoe doen anderen het?

Pagina-inhoud

*Het kerstverhaal inspireert tot ver buiten de kerkmuren. Dat blijkt uit het fenomeen kerstcommercial dat steeds meer ingeburgerd raakt. De een wat bijbelvaster dan de ander, maar toch: ze raken een snaar. Hieronder een kleine selectie.

Eenzaam

De video van de Duitse supermarktketen Edeka over eenzame ouderen maakte kortgeleden al de tongen los. Te hard? Te wrang? Oordeel zelf:

de eenzame man van Edeka

Lief

Ook de kerstcommercial van het Britse warenhuis John Lewis gaat over eenzame mensen. Die video (#ManOnTheMoon)* is al helemaal viral gegaan dus daarom hier een herinnering aan hun commercial van vorig jaar. In de categorie `lief kind, aaibaar dier, pianoriedel, succes gegarandeerd':

het jongetje en MontyThePenguin*

Stress

Kerst... en stress; ook een geliefd thema. Het Amerikaanse tvprogramma SaturdayNight Live geeft tips om het familiediner-from-hell te overleven. Of het nu Thanksgiving is of Kerst, met Adele wordt het misschien toch nog gezellig.

Familiediner met Adele

Moraal

En voor wie niet vies is van een beetje moraal, tonen we graag deze video over ongenode gasten in een rijke buurt.

Wie staat er nou weer op mijn stoep?

Hoofdprijs

Maar de hoofdprijs gaat zonder twijfel naar de jongeren van de St.Paul Church in Auckland, Nieuw-Zeeland. Wat een prachtige voorbeeld van een eigentijdse vertelling van het kerstverhaal.

We schakelen live over naar Bethlemen waar verslaggever Luke van StarNews Bethlehem groot nieuws op het spoor is:

IFrame

**