Koninklijke Onderscheidingen voor mevrouw Ina Visser-Luhrman en de h..


Nieuwsbericht Koninklijke Onderscheidingen voor mevrouw Ina Visser-Luhrman en de heer Alle Visser

Gepubliceerd op: 15 december 2015

Wethouder Alex Wekema heeft op vrijdag 11 december 2015 om 16.00 uur Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan het echtpaar mevrouw Ina Visser-Luhrman en de heer Alle Visser uit Roden. De Onderscheidingen zijn uitgereikt in de Catharinakerk, Brink 2, 9301 JL te Roden.

Mevrouw Visser is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Visser is benoemd omdat zij zich vanaf 1989 tot heden heeft ingezet als vrijwilliger bij de Stichting Oost-West Kontakten in deze gemeente. Mevrouw Visser fungeerde onder andere als secretaris en medeorganisator van de
jaarlijkse Smetana reis, een jaarlijkse culturele non-profit reis naar het klassieke muziekfestival Smetana in Litomysl.

Ook was mevrouw Visser medeoprichter en activiteitenorganisator van projectkoor 't Vrolik dat concerten en uitwisselingen verwezenlijkt met koren in Litomysl.
Op dit moment is zij nog actief als vertaler Nederlands-Duits en verleent zij Tsjechische gasten onderdak bij uitwisselingen, stelt daarvoor het activiteitenprogramma op en verzorgt mede de begeleiding.

Tot slot kan nog worden vermeld dat mevrouw Visser de werkgroep Tsjechie Promotie helpt met de verkoop van artikelen die representatief zijn voor de Tsjechische kunst en cultuur en dat zij medeoprichter en ondersteuner is van de Quiltgroep Roden-Litomysl.

De heer Visser is eveneens benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Visser is benoemd omdat hij zich vanaf 1988 tot heden heeft ingezet als vrijwilliger bij de Stichting Oost-West Kontakten in deze gemeente.
Van 1990 tot 2002 was de heer Visser bestuurslid en penningmeester van de stichting. Hij heeft na veel gesprekken in het buitenland en in samenwerking met de toenmalige gemeente Roden de Tsjechische gemeente Litomysl als partnergemeente voorgedragen. Hij is ook de grondlegger van het
subsidiereglement van de stichting. Hij was medeorganisator en reisleider van de jaarlijkse culturele non-profit reis naar het klassieke muziekfestival Smetana in Litomysl. Op dit moment stimuleert en organiseert hij nog uitwisselingen binnen het thema 'contacten voor en door burgers' en
verleent in dat kader ook onderdak in zijn huis aan gasten uit Tsjechie.

De heer Visser is medeoprichter en organisator van aansterkvakanties voor kinderen uit Tsjernobyl (ongeveer 25 kinderen per keer). Gedurende een periode van vier weken worden jaarlijks kinderen uit Wit-Rusland ondergebracht bij gastgezinnen voor een groot aantal excursies en activiteiten.

Tot slot kan worden vermeld dat de heer Visser tot 2013 vrijwilliger was bij de Stichting Roder boekenmarkt. De stichting organiseert jaarlijks een tweedehands boekenmarkt waarvan de opbrengst ten goede komt aan de genoemde aansterkvakanties voor de kinderen uit Tsjernobyl.