Utrecht stelt geld beschikbaar voor inbraakpreventie


15-12-2015

De gemeente Utrecht stelt opnieuw geld beschikbaar in de strijd tegen woninginbraken. Het College van B & W verlengt de subsidieregeling Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) tot en met eind 2018 en stelt hiervoor in totaal 225.000 euro beschikbaar.

De subsidieregeling Politiekeurmerk Veilig Wonen bestaat sinds 2010. Huiseigenaren die de betreffende woning zelf bewonen, kunnen een beroep doen op de regeling. Zij kunnen een deel van de kosten terugkrijgen (tot een maximum van 400 euro), die zij maken om hun woning veiliger te maken. Denk
hierbij aan hang- en sluitwerk, verlichting en rookmelders. Tot nu toe zijn zo'n 2.500 woningen dankzij de subsidieregeling voorzien van het PKVW certificaat.

In een woning die voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen is de kans op inbraak substantieel kleiner dan in een woning zonder het keurmerk. Daarnaast bevordert het niet alleen de fysieke veiligheid, maar ook de leefbaarheid en het gevoel van veiligheid. Het Politiekeurmerk
Veilig Wonen is een wezenlijk onderdeel geworden van de Utrechtse veiligheidsaanpak. Het college wil dat het aantal woninginbraken vermindert en zet daarom in op verlenging van de subsidieregeling Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Voor meer informatie over de subsidieregeling, zie www.utrecht.nl/pkvw