Waarnemend burgemeester nieuw gevormde gemeente Gooise Meren benoemd


15 december 2015 - Nieuwsartikel

In goed overleg met de lijsttrekkers/beoogd fractievoorzitters van de nieuwe gemeente Gooise Meren heeft de commissaris van de Koning, Johan Remkes, besloten mevrouw A. (Albertine) van Vliet-Kuiper te benoemen tot waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Gooise Meren.

Per 1 januari 2016 ontstaat de nieuwe gemeente Gooise Meren na een fusie van de gemeenten Bussum, Muiden en Naarden. Omdat er een nieuwe gemeente ontstaat, moet er een nieuwe burgemeester geworven en benoemd worden. Deze procedure zal zeker zes maanden in beslag nemen. Omdat er wel een
burgemeester in de nieuwe gemeente moet zijn, benoemt de commissaris van de Koning in dit soort situaties altijd een waarnemend burgemeester. Albertine van Vliet-Kuiper is op dit moment waarnemend burgemeester van de gemeente Bussum.

De benoeming van de waarnemend burgemeester gaat in op 1 januari 2016 en eindigt op de dag dat de nieuwe burgemeester wordt benoemd.





------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel