Botlekbrug grote ergernis door vele storingen


15 december 2015, 19:07

Dinsdagmiddag nog voor de aanvang van de avondspits stond de Botlekbrug wederom in storing, terwijl dat dinsdagochtend ook al het geval was. De slagbomen op de rijbaan van de A15 richting Europoort gingen niet meer omhoog.

De Botlekbrug heeft nu al zijn 49e storing #hoera

* ilja edwards (@iljaedwards) December 15, 2015

De hinder voor het verkeer was groot: zowel op de A15 als op de A4 voor het knooppunt Benelux liep het vast. Sommige weggebruikers hebben ruim een uur in de file gestaan. Ook vanuit Heijplaat stonden flinke files.

Zowel op #A15 als op de #A4 voor knp. Benelux flink filerijden https://t.co/hnakVLdcuL

* VID (@vid) December 15, 2015

Rond 18.00 uur kon vaststaand verkeer dat voor de Botlekbrug stond teruggeleid worden naar de tunnel, waarna om 18.20 uur de slagbomen handmatig geopend konden worden.

Rijkswaterstaat laat weten dat er een nieuw onderdeel besteld is dat rond 20.15 uur aanwezig zal zijn. Aangezien het repareren rond een half uur in beslag zal nemen en er daarna nog proefgedraaid gaat worden kan dit nog wel eens spannend worden: De Botlektunnel moet vanavond voor werkzaamheden
dicht en verkeer wordt normaliter dan over de brug geleid.

Het scheepvaartverkeer zal tot na de reparatie in ieder geval geen gebruik van de brug kunnen maken.

De storingen zijn een doorn in het oog van de weggebruiker. Het betreft hier inmiddels de 49e storing. En de vraag circuleert wanneer het jubileumfeestje is. De brug is nog geen half jaar oud en heeft een behoorlijke duit gekost, maar kampt sinds de opening met vele en diverse storingen zoals
problemen met de elektronica en de slagbomen. Rijkswaterdstaat heeft zelfs permanent een team van monteurs klaarstaan.

Foto: (c) VID