Kerstvakantie in Keramiekmuseum Princessehof


17 december 2015

Kom in de kerstvakantie langs bij Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden voor een gezellig dagje uit. Kinderen van 5 tot 13 jaar kunnen van 26 december tot en met 3 januari meedoen aan creatieve workshops. Ze ontwerpen en beschilderen hun eigen ontbijtbordje en kleien hun eigen dierentuin.
De activiteiten zijn voor kinderen geheel gratis bij te wonen en worden begeleid door ervaren museumdocenten.

Wijze ontbijtbordjes
Versier om 13.30 uur een eigen spreukenbordje! In de tentoonstelling De 20^ste Eeuw zijn wandborden te zien met spreuken erop. Gebruik deze als inspiratie en verzin daarna een eigen wijze spreuk. Beschilder het ontbijtbordje met de spreuk en een mooie tekening.

Dappere dierentuindieren
Om 14:30 begint de workshop Dappere Dierentuindieren. In 1970 ging de oudste dierentuin van Nederland open, kunstenaars lieten zich inspireren en maakten aapjes, olifanten en allerlei andere beesten. Bekijk deze beelden in de tentoonstelling en klei daarna een eigen mini-dierentuin!

Alle workshops zijn gratis, en voor kinderen is dat inclusief museumentree! Begeleidende volwassen betalen wel museumentree. Aanmelden kan alleen de dag zelf bij de balie. Vrijdag 25 december en vrijdag 1 januari is het museum gesloten. Kijk voor meer informatie op www.princessehof.nl.

* Facebook Like
* Tweet Widget