Buitenfonds maakt uitbreiding Speelbos mogelijk

Buitenfonds maakt uitbreiding Speelbos mogelijk

Drie weken na de start van het Buitenfonds door Staatsbosbeheer is de financiering van de eerste twee projecten al rond. Boswachter Sjaak van Dijk van Staatsbosbeheer kan met hulp van een ondernemer uit de streek het speelbos voor kinderen op de Sallandse Heuvelrug uitbreiden met twee grote houten wippen en een steltenpad.

Het Buitenfonds is drie weken geleden gestart met als doel lokale projecten in de natuur van Staatsbosbeheer te realiseren met financiering van particulieren en ondernemers. Op www.Buitenfonds.nl staan de lokale projecten beschreven. Ook kan iedereen die groene dromen heeft voor het natuurgebied bij hen om de hoek,zelf projecten aanmelden.

Verbazing

Dat er na drie weken al twee projecten uitgevoerd kunnen worden verbaast Andrea Zierleyn, directeur van het Buitenfonds, niet: "We wetendat de lokale betrokkenheid groot is om een bijdrage te leveren aan de omgeving. Het is geweldig dat we na drie weken al de eerste projecten kunnen realiseren.*

Lokale voorzieningen

De heer Hegeman, eigenaar van Aannemingsbedrijf Hegeman uit Nijverdal, maakt de twee projecten voor het speelbos op de Sallandse Heuvelrug mogelijk dankzij zijn donaties. Hij vindt de projecten een mooie kans voor kinderen om meer naar buiten te gaan en daar jeugdherinneringen op te bouwen."Juist lokale voorzieningen hebben mijn voorkeur*,aldus Hegeman. Daarnaast geeft hij een ruime bijdrage aan een ander project van het Buitenfonds op de Sallandse Heuvelrug; de schaapskudde. Met zijn bijdrage is de financiering hiervoor nu ruim over de helft.Voor dit project worden nog meer donateurs gezocht.