Drie nieuwe statenleden benoemd

Vandaag heeft de Commissaris van de Koning drie nieuwe leden van Provinciale Staten beedigd. Zij nemen het stokje over van de tussentijds vertrekkende leden Anja Haga, Jannewietske de Vries en Hans Konst.

Marja van der Meer (PvdA) uit Ingelum neemt de plek in van Hans Konst. Dhr Konst gaat per 1 januari fulltime aan de slag als specialist ouderengeneeskunde bij Meriant. Mevrouw Van der Meer (45) is politiek actief in de gemeente Menameradiel. Eerder dit jaar was zij al benoemd als commissielid voor haar fractie in Provinciale Staten.

Tjerk Voigt (36), ook PvdA, uit Snakkerburen, volgt Jannewietske de Vries op. Mevrouw De Vries was de afgelopen 9 maanden lid van Provinciale Staten en wordt nu directeur van de Floriade Almere 2022. Voigt, bestuursadviseur bij de gemeente Westerveld, komt hiermee terug in de provinciale politiek. Hij was ook in de vorige statenperiode 2011-2015 lid van Provinciale Staten.

Bij de ChristenUnie is afscheid genomen van Anja Haga, die wethouder wordt van de gemeente Arnhem. Zij wordt opgevolgd door Richard Klerks uit Beetstersweach. Klerks (45) is ambulanceverpleegkunde en was in de periode 2007 - 2011 statenlid voor de SP. Sinds een halfjaar is hij commissielid voor de ChristenUnie, en nu dus statenlid.

2015-12-16 nije Steateleden Voigt, Van der Meer, Klerks

Nije Steateleden Volgt, Van der Meer, Klerks

2015-12-16 ofgeande Steateleden De Vries, Haga en Konst

Ofgeande Steateleden De Vries, Haga, Konst