Orange ASEAN: Nederland duurzame partner in Azie

Gepubliceerd op: 16 december 2015 | Gewijzigd op: 17 december 2015

Op 11 januari gaat in Bangkok het regionale Orange ASEAN initiatief van start. Het doel van dit initiatief is Nederland te promoten als duurzame partner in Zuidoost-Azie. Dat gebeurt door het ondersteunen van Nederlandse start-ups op het gebied van duurzaamheid en innovatie.

Het bedrijfsleven is niet alleen sponsor van het Orange ASEAN initiatief, maar is ook nauw betrokken bij de strategie en de uitvoering ervan. De Nederlandse ambassade in Bangkok is ook onderdeel van de organisatie.

Orange Nest

De opening van de eerste incubator, Orange Nest, vindt binnenkort plaats in Bangkok. De komende tijd zullen andere ambassades in de regio volgen.

Orange Factories

In 2016 worden 3 Orange Factories in de regio georganiseerd. Hier kunnen 20 tot 30 jonge ondernemers en getalenteerde studenten uit Nederland en Zuidoost-Azie 3 weken lang werken aan oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken van bedrijven in de regio. De eerste editie zal gaan over afval en de circulaire economie. Deze vindt plaats in Bangkok. De deelnemers aan de Orange Factory schrijven diverse concrete business cases over het kosteneffectief hergebruiken of verminderen van afval. Hierbij krijgen zij begeleiding van academici en experts.

Andere mogelijke thema's van de Orange Factories zijn duurzame landbouw, smart cities en energie en vergrijzing.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de website van Orange ASEAN. Of lees de brochure .