Stichting CentraM winnaar 2015 in Maatschappelijke dienstverlening


Nationale Business Succes Award 2015: iedere zondag op RTL7 om 12:55 uur

AMSTERDAM, 20151217 -- Stichting CentraM is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de Maatschappelijke-dienstverleningsbranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming, met een zeer sterke positionering en een excellente reputatie. ‘CentraM wordt alom gezien als een van de leidende organisaties in de branche en weet haar grote toewijding uitstekend te combineren met een klant- en servicegerichte aanpak, waardoor zij zeer hoog scoort op klanttevredenheid.’

Stichting CentraM, de instelling voor Maatschappelijke Dienstverlening in Amsterdam Centrum, is opgericht op 1 januari 2010 en voortgekomen uit een fusie van de Blankenberg Stichting en Raster Maatschappelijke Dienstverlening, maar vindt haar oorsprong al in 1871. CentraM biedt professionele ambulante zorg aan arme en kwetsbare personen binnen het verzorgingsgebied en onderscheidt zich door de organisatiebrede toewijding die zij bij alles wat zij voor haar doelgroep doet, aan de dag legt.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Stichting CentraM een stabiele, vooruitstrevende onderneming die naar verwachting in de toekomst nog veel successen kan behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Stichting CentraM, want zij is continu bezig haar diensten te verbeteren en optimaal af te stemmen op de wensen van de klant. Haar cliënten kennen haar als een betrouwbare en meedenkende partner, die hen zo goed mogelijk probeert bij te staan met alle problemen waar zij in het leven mee te maken krijgen.’

Persoonlijke aandacht

CentraM biedt in de kern hulp bij schulden, psychosociale hulp en helpt bij het opbouwwerk en het verbinden van sociale culturen. Hiervoor zijn haar wijkteams onontbeerlijk.  Door de veranderende zorgvraag en het veranderende zorgaanbod wordt sterk gestuurd op het verbinden van mensen. ‘Burgers aan het werk, en de hulp en steun brengen naar waar deze nodig is. Dit heeft geleid tot een unieke combinatie van hulpvraag,  begeleiding en sociaal werker, samenkomend in een netwerk van saamhorigheid dat echt zichtbaar is en resultaat boekt. Tevens leidt dit tot preventie van terugval. Ook gesteund door inlooppunten in de wijk. Alles gericht op het tot stand brengen van verbindingen’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

‘CentraM is een organisatie met een rijk historisch verleden. Verankerd binnen de Amsterdamse samenleving sinds de negentiende eeuw. Mee ontwikkeld en vernieuwend wanneer dit nodig was. Sterk DNA, goed geleid en relevant binnen de maatschappij. Financieel is alles in orde en staat de organisatie stevig in haar schoenen. Een branchewinnaar die alle lof en positieve aandacht verdient!’, aldus de jury.

Meer informatie: http://www.centram.nl/

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur.