Nominaties 'Gewoon Doener' bekend


21 december 2015

Veel inwoners, ondernemers, vrienden, collega's en familieleden hebben 'Gewoon doeners' genomineerd voor de tweede editie van de verkiezing 'Gewoon Doener van het jaar'. In totaal heeft de gemeente zo'n 35 aanmeldingen ontvangen. De jury heeft uit alle aanmeldingen drie 'Gewoon doeners' genomineerd,
namelijk: Tim van den Berg uit Gramsbergen, Birgit Rusken uit Hardenberg en Charlotte Extercatte uit Balkbrug. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 5 januari 2016 in het gemeentehuis van Hardenberg.

In de afgelopen jaren heeft de gemeente Hardenberg gemerkt dat de mentaliteit van de inwoners of ondernemers vaak van doorslaggevende betekenis is geweest. Deze inwoners en ondernemers konden tot en met 10 december worden aangemeld voor de verkiezing 'Gewoon doener van het jaar 2015'.

Met veel aandacht en zorg zijn alle voordrachten gelezen. Veel mooie nominaties, indrukwekkende verhalen en belangeloze inzet. Er zijn drie personen geselecteerd door de jury die kans maken op de titel 'Gewoon doener van het jaar 2015'.

Nominaties
De jury heeft besloten dat Tim van den Berg, Birgit Rusken en Charlotte Extercatte genomineerd zijn voor deze verkiezing. De kracht van de Hardenbergse 'Gewoon doeners' is onderscheidend, innovatief en kent een belangeloze inzet voor de maatschappij.

Tim van den Berg is genomineerd omdat hij als 15-jarige al veel dingen heeft bereikt door gewoon te doen. Zo heeft de creatieve Tim de webshop CycleConcept opgericht, waar hij allerlei accessoires verkoopt van gerecyclede fietsonderdelen.

Daarnaast is hij ook nauw betrokken geweest bij de actie `Bike4Sayapibu' om geld in te zamelen voor het Sayap Ibu tehuis in Yogjakarta. Tim is hiermee een voorbeeld voor veel jongeren in de gemeente Hardenberg.

Birgit Rusken is genomineerd wegens haar inzet voor de realisatie van een crematorium in Hardenberg. Het opstarten en begeleiden van een marktonderzoek, het creeren van draagvlak, zoeken naar investeerders en partners en heel veel gesprekken met betrokkenen hebben er uiteindelijk toe geleid
dat er inmiddels gestart is met de bouw van crematorium De Lariks in Hardenberg. Hiermee wordt een wens van de Hardenbergse samenleving ingevuld.

Charlotte Extercatte is genomineerd voor haar groothartige inzet voor de leefbaarheid van het dorp Balkbrug. Met de Bruggenbouwers heeft zij het Noaberschap 2.0 gerealiseerd; ze is initiatiefnemer, stille 'aanjager' en motivator van dit burgerinitiatief. Ze weet mensen te enthousiasmeren,
activiteiten te verbinden, heeft een groot netwerk en een onvermoeibare inzet.

Jury
De jury bestaat uit Arend Hofsink (Ondernemers Startpunt), Arthur Bouwmeester (welzijnsorganisatie De Stuw), Anja Dalhuisen (zangeres), Harald Drenth (dansschooleigenaar) en burgemeester Peter Snijders.

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 5 januari 2016 in het gemeentehuis van Hardenberg. De nieuwjaarsbijeenkomst staat in het teken van ontmoeten en genieten. De avond start met een korte nieuwjaarstoespraak van burgemeester Snijders, vervolgens een korte
voorstelling door Rob Urgert en daarna de bekendmaking van de Gewoon Doener van het jaar 2015.