Wekelijkse ontmoetingsplek voor senioren bij Dok 99 in Rotterdam-Noord


Rotterdam, 20151222 -- Afgelopen week heeft de Gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek haar steun uitgesproken voor een bewonersinitiatief van bowlingcentrum Dok 99 Rotterdam en Kees Koning, inwoner van de wijk Hillegersberg. Dit initiatief heeft tot doel om een wekelijkse ontmoetingsplek te creëren voor de ouderen in de wijk, waarbij men deel kan nemen aan diverse activiteiten.

Een welkome afleiding

“Samen met Kees Koning hebben wij een programma van activiteiten voor de oudere buurtbewoners uitgedacht, omdat wij van mening zijn dat een wekelijkse ontmoetingsplek gericht op senioren juist voor hen zo’n welkome afleiding kan zijn. Het is dan ook geweldig dat de Gebiedscommissie haar steun voor dit initiatief heeft uitgesproken!” Aldus Monique Delfgaauw, directeur van Lommerrijk / Dok 99 Rotterdam. 

Behalve bowlen kan men ook spelletjes spelen of gewoon gezellig bijkletsen. Daarnaast zijn er diverse aanvullende activiteiten in ontwikkeling die wisselend aangeboden worden.

Gratis kennismaking

Om alle ouderen uit de wijk kennis te laten maken met het bewonersinitiatief organiseert Dok 99 Rotterdam op woensdag 6 januari van 9.30 tot 11.30 uur een nieuwjaarsbijeenkomst, waar men naast het kennismaken met de activiteiten ook verwend wordt met hapjes en drankjes.

 Deze ochtend is geheel gratis en vrij toegankelijk voor senioren die zich vooraf hebben aangemeld. Dit kan bij voorkeur per mail via rotterdam@dok99.nl of anders telefonisch naar 06-28833987 (Kees Koning).

Elke woensdag

Met ingang van het nieuwe jaar is het voor senioren elke woensdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur mogelijk om bij elkaar te komen in het bowlingcentrum aan de Straatweg 99 te Hillegersberg. De bijdrage voor de activiteiten inclusief een kopje koffie of thee bedraagt dan €5,- per keer. 





Dok 99 Rotterdam