RTL Ventures investeert in Reclamefolder.nl


Datum

Hilversum 24 maart 2015

* Samenvatting

Op 24 maart 2015 maakt de investeringsdivisie van RTL Nederland bekend dat het bedrijf een belang neemt van 34,8% in het online folder platform Reclamefolder.nl. Reclamefolder.nl. is het grootste platform voor mobiele reclamefolders en aanbiedingen in Nederland. In 2014 stond het op de derde
plek van meest gebruikte e-commerce apps in ons land.

* Feiten

* Nederland is het grootste `folderland' van Europa. Per week worden meer dan 123 miljoen papieren folders gedistribueerd. 74% van de Nederlandse huishoudens ontvangt papieren folders in de bus (bron: marktonderzoek Reclamefolder.nl, december 2014).
* Met meer dan 1,6 miljoen app downloads en ruim 20 miljoen gelezen digitale folders per maand is Reclamefolder.nl het nummer 1 online flyer platform in Nederland.
* Volgens onderzoek van MobileMarketing.nl is Reclamefolder.nl in 2014 de derde grootste e-commerce app van Nederland, na Marktplaats en Appie.
* Uit eigen onderzoek blijkt dat 69% van de app-gebruikers de app minstens een keer per week gebruikt. Op de website is dit aandeel 36%.
* De redenen dat men Reclamefolder gebruikt is dat de folders al vroeg in de week beschikbaar zijn, er een breed aanbod van folders wordt aangeboden en dit op een milieuvriendelijke manier gebeurt.
* Reclamefolder.nl biedt reclamefolders van alle toonaangevende Nederlandse retailers aan voor desktop, tablet (iOS en Android) en smartphone (iOS, Android, WindowsPhone en BlackBerry).
* De folders worden aangeboden in verschillende branches of regio's. Ook kan worden gezocht op product of winkel. De gebruiker kan via zijn persoonlijke instellingen zelf selecteren in welke aanbiedingen hij geinteresseerd is.
* Reclamefolder.nl is in 2006 opgericht door Robin Streng en Jeffrey van Rossum.
* Mede-aandeelhouders zijn investeringsbedrijf H2 Equity Partners en de Reclamefolder.nl oprichters Robin Streng en Jeffrey van Rossum.

* Citaten

Nicolas Eglau, directeur Ventures bij RTL Nederland: "RTL Ventures richt zich op investeringen in bedrijven die zich bevinden in de overgangsfase van offline naar online, in toenemende mate naar mobiel. Reclamefolder.nl is daarmee een perfecte match. De snelheid waarmee Reclamefolder.nl een
grote groep loyale gebruikers aan zich heeft weten te binden is indrukwekkend."

Eglau vervolgt: "Nederland is het land met de grootste `folderdichtheid' van Europa. We verwachten dat de markt van digitale folders de komende periode alleen maar zal toenemen. In de eerste plaats doordat steeds meer consumenten het gemak ervaren van het mobiele bladeren. Anderzijds gezien
vanuit de retailers, die met lagere productie- en distributiekosten hun aanbiedingen aan de man kunnen brengen. We kijken ernaar uit om vanaf nu dit groeipad samen te bewandelen."

Jeffrey van Rossum en Robin Streng, oprichters van Reclamefolder.nl: "De afgelopen jaren heeft Reclamefolder.nl een enorme groei doorgemaakt en heeft zich inmiddels bewezen als het meest relevante platform voor online folders en aanbiedingen. We zijn zeer enthousiast dat RTL als mediapartner
aan boord komt en we samen het groeipad van de onderneming gaan versnellen. Met zijn medianetwerk levert RTL een belangrijke bijdrage aan verdere uitbouw van onze naamsbekendheid. Daarnaast is het adverteerdernetwerk van RTL binnen retail en e-commerce van toegevoegde waarde voor ons."

* Relevante links

Website Reclamefolder

Website RTL Ventures

Website H2 Equity Partners

* Boilerplate

Over Reclamefolder.nl
Reclamefolder.nl helpt consumenten met het makkelijk online bekijken van folders en aanbiedingen. Voor retailers is Reclamefolder.nl het platform wat retailers helpt aan online bereik voor hun reclamefolder uitingen en productaanbiedingen. Met meer dan 1.6 miljoen Reclamefolder app downloads
en ruim 20 miljoen gelezen folders per maand is Reclamefolder.nl het grootste platform voor digitale reclamefolders en aanbiedingen in Nederland.

Over RTL Ventures
RTL Ventures is de investeringsdivisie van het allround media en entertainmentbedrijf RTL Nederland. RTL Ventures richt zich op het benutten van new business kansen op uiteenlopende consumentenmarkten. Dit doet ze vanuit eigen kracht of door te investeren in snel groeiende bedrijven met een
bewezen concept die zich met funding en de inzet van RTL media en expertise versneld verder kunnen ontwikkelen. Datingsite Pepper, restaurant reserveringsplatform Couverts en online fashion platform Miinto (joint venture met Miinto International) maken naast het online oefenprogramma Squla
en online cursusaanbieder Dutch Learning Company (bekend van o.a. iedereenEHBO) deel uit van RTL Ventures.

Over H2 Equity Partners
H2 Equity Partners, opgericht in 1991, is een onafhankelijke investeringsmaatschappij met een hoofdkantoor in Amsterdam. H2 beheert een vermogen van circa EUR 500 miljoen en investeert in middelgrote ondernemingen in de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. H2 voegt waarde toe aan
haar portfoliobedrijven door naast kapitaal ook operationele ondersteuning en ervaring te verschaffen. H2 heeft een bewezen track record in het bouwen van sterke ondernemingen met duurzame winstgevende groei.

Contactpersoon

* [IMG]

Sabine Scholten

Sr. Adviseur Corporate Communicatie & Merkstrategie

* Telefoonnummer

035-6718480

* Contact

Sabine Scholten

* Contactpersoon voor de pers voor:

Beleidszaken, RTL Nederland en dochterondernemingen, RTL Ventures