SABIC: Ledenvergaderingen en cao


SABIC: Ledenvergaderingen en cao

Geplaatst op 22 december 2015
[IMG]

Aan het einde van het jaar is het goed om eens even achterom te kijken naar de voorbije maanden maar vooral ook na te gaan denken over de planning van het komend jaar. In dit bericht lees je over beide aspecten het een en ander en deelt De Unie enkele vernieuwingen met je.

Het voorbije jaar

Tijdens het nu aflopende jaar is er weer, net als in voorgaande jaren, van alles op pensioengebied gebeurd. De druk op het fonds neemt alsmaar toe, niet in de laatste plaats door de renteontwikkelingen. En door die druk komt het fonds steeds weer met allerlei veranderingen aan. Veranderingen
die ieder op zich niet zo onlogisch zijn maar het geheel van veranderingen zou een keer moeten stoppen.

Mede om die reden heeft De Unie er in het laatste overleg van dit jaar op aangedrongen om meer te communiceren met de medewerkers en ex-medewerkers! Zeker die laatste categorie heeft van alles zien veranderen wat hun planning ernstig heeft verstoord. Zowel het fonds als de werkgever zijn aan
zet om de win-slachtoffers nog eens precies duidelijk te maken hoe het nu zit met PPS, overzetten daarvan naar het pensioen, de verschuiving van de standaardleeftijd naar 67 en andere veranderingen. Aan de werkgever heeft De Unie al laten weten dat veranderende wetgeving ertoe zal leiden dat
De Unie terugkomt bij de werkgever met een claim om de gevolgen van die veranderingen op te vangen voor de mensen die door win getroffen zijn.
De wereldwijde reorganisatie heeft tegen het einde van dit jaar weer eens gezorgd voor onzekerheid en twijfel bij velen. Gelukkig konden we wel het sociaal plan verlengen zodat de opvang van de sociale gevolgen fatsoenlijk geregeld is.

Een nieuwe vorm van communiceren met de leden

Vanaf 1 januari is unieweb.nl uit de lucht. Onze communicatie verloopt via de website van De Unie: www.unie.nl/chemelot. Daar (ook) SABIC tegen en op dat gedeelte van de website zul je voortaan alle SABIC-nieuws kunnen lezen. Belangrijk daarbij is dat De Unie jouw e-mailadres ook kent. Mocht
je twijfelen of dat zo is, geef het even door via dit formulier. Zo kun je ook altijd op de hoogte blijven van alle nieuwtjes.

Het nieuwe jaar en cao-onderhandelingen

Komend jaar loopt de cao van SABIC Limburg halverwege het jaar af. Begin januari zitten de kaderleden bij elkaar om te bezien met welke voorstellen we de cao-onderhandelingen in zullen gaan. Daarna is het de beurt aan onze leden om verbetervoorstellen te doen.
Daartoe worden ledenvergaderingen gehouden en wel op:

Donderdag 14 januari in het Maaslandcentrum te Elsloo
Om 13.00 uur, 15.15 uur en 17.00 uur.
Duur van de bijeenkomsten is ongeveer een uur.
Deze bijeenkomsten staan ook open voor geinteresseerde niet-leden. Breng dus gerust een collega mee. We gaan het dan hebben over onze cao-inzet voor de cao 2016 en volgende jaren.

Tot slot

Op weg naar een iets rustiger periode van het jaar, wens ik jou en je naasten heel fijne feestdagen en een mooie overstap naar het nieuwe jaar. Vanzelfsprekend hoop ik je te mogen begroeten tijdens een van de ledenvergaderingen in januari.

Vragen?

Voor meer informatie over het bovenstaande kun je contact opnemen met Theo Willms

Informatie

Sectoren: Industrie en Handel
Branche: Chemelot