Bekendmakingen week 52 - 2015


Bekendmaking vaststelling beleidsnotitie `Horeca in de economische zone'

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard maken bekend dat zij de beleidsnotitie `Horeca in de economische zone' hebben vastgesteld. Op grond van deze beleidsnotitie worden ondergeschikte horeca-activiteiten binnen de hoofdbestemmingen in de economische zone mogelijk gemaakt, met
toepassing van artikel 2:12 eerste lid onder a, onder 2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht juncto artikel 4 Bijlage II bij het Besluit omgevingsrecht.

Met deze beleidsnotitie maakt het college, onder een aantal voorwaarden, ondergeschikte horeca-activiteiten in de vorm van daghoreca, zoals een koffiecorner en lunchroom mogelijk binnen de hoofdbestemmingen in de gehele economische zone (Beveland, Stationsgebied, De Frans, De Zandhorst en De
Vaandel). Uitgangspunt blijft dat zelfstandige horeca op locaties zonder horecabestemming niet is toegestaan.

Voor het behoud van de aantrekkingskracht op bezoekers van de economische zone is het van belang om rekening te houden met nieuwe trends en ontwikkelingen in consumentengedrag. De winkel wordt meer en meer een belevingsconcept waarbij de behoefte ontstaat om een hoekje in te richten om
producten ter plaatse te consumeren. Het gaat daarom bijvoorbeeld om het nuttigen van een kop koffie of eenvoudige lunch. Daarom is een eenduidige beleidslijn opgesteld die handhaafbaar is en die kaders aangeeft waarbinnen het college handelt met betrekking tot ondergeschikte
horeca-activiteiten binnen de hoofdbestemmingen in de economische zone.

De ontwerp-beleidsnotitie heeft met ingang van 15 oktober 2015 gedurende een periode van zes weken voor een ieder ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend. De beleidsnotitie treedt op 24 december 2015 in werking.

De beleidsnotitie ligt voor een ieder kosteloos ter inzage bij het informatiecentrum in het gemeentehuis, aan de Parelhof 1 te Heerhugowaard. Openingstijden: maandag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 10:00 tot 20.00 uur.

Een ieder kan op verzoek een afschrift ontvangen. De beleidsnotitie is ook te vinden op de gemeentelijke website: www.heerhugowaard.nl.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met mevr. A. Breetveld-Quispel, telefoonnummer 072-5755398 of via e-mail naar post@heerhugowaard.nl

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard,

Heerhugowaard, 22 december 2015

52OV68

INGEDIENDE AANVRAGEN VOOR EEN OMGEVINGSVERGUNNING

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen:

Datum

Ingekomen Locatie Werkzaamheden

11-12-2015 Huygendijk 17 verbouwen Poldermuseum

11-12-2015 Marconistraat 26 uitbreiden en verbouwen bedrijfspand

14-12-2015 Oeverzeggeweg 48 plaatsen dakkapel

15-12-2015 Altonstraat 14 uitbreiden kassen

15-12-2015 Copernicusstraat 10 uitbreiden penitentiare hekwerk

Deze aanvragen zijn of worden in behandeling genomen. Het is altijd mogelijk om een aanvraag in te zien. Belt u even als u van plan bent langs te komen of maak een afspraak via www.heerhugowaard.nl/afspraak. De frontoffice van de afdeling Omgevingsvergunning is bereikbaar onder telefoonnummer
14 072

VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN/BOUWVERGUNNINGEN

Door burgemeester en wethouders van Heerhugowaard verleende vergunningen:

Datum

verzonden Locatie Werkzaamheden

10-12-2015 Verlaat 9 toepassen zinken gevelbekleding

en bouwen veranda aan de kantine

11-12-2015 West-Frieslandsingel 58 uitbreiden woning 1^e verdieping

15-12-2015 Middenweg 195 afwijken regels ruimtelijk ordening

15-12-2015 Oeverzeggeweg 48 plaatsen dakkapel

16-12-2015 Oeverzeggeweg 50 plaatsen dakkapel

Rectificatie:

In de krant van 1 december 2015 stond bij de ingekomen aanvragen :

24 november 2015 - Stationsweg - kappen zieke kastanjebomen

Dit had echter onder de kop verleende Omgevingsvergunningen moeten staan.

Zienswijze:

Tijdens de genoemde termijn (twee of zes weken) kunnen belanghebbenden een mondelinge of schriftelijke zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Heerhugowaard. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via de administratie van de
afdeling Omgevingsvergunning (tel.nr. 14 072). Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Bezwaar:

Binnen zes weken na datum van verzending van deze vergunningen kan een bezwaarschrift worden ingediend. Een bezwaarschrift kan alleen schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Heerhugowaard, Postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard.

In dit bezwaarschrift vermeldt u:

* uw naam, adres en telefoonnummer;
* de datum;
* een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt;
* de reden waarom u bezwaar maakt;
* uw handtekening.

Daarnaast kan op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht, indien onverwijlde spoed dit vereist, gelet op de betrokken belangen, aan de rechtbank worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden
gericht aan de Rechtbank Noord-Holland, sectie Bestuur, Postbus 1621, 2003BR Haarlem.

Bij een verleende omgevingsvergunning voor de onderdelen:

* kappen;
* handeling met gevolgen voor beschermde monumenten;
* slopen;
* werk of werkzaamheden uitvoeren;

moet nog aanvullend worden vermeld dat de vergunninghouders met de werkzaamheden mogen beginnen, met ingang van de zevende week na dag van bekendmaking (is dag van verzending van de vergunning aan aanvrager), ongeacht eventueel ingediende bezwaren

Beroep:

Tegen dit besluit kan beroep worden ingesteld. Het beroepschrift moet binnen zes weken na de verzenddatum van het besluit zijn ingediend bij de Rechtbank Noord-Holland, sectie Bestuur, Postbus 1621, 2003BR Haarlem. Voor het in behandeling nemen van het beroep is griffierecht verschuldigd.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Daarnaast kan op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht, indien onverwijlde spoed dit vereist, gelet op de betrokken belangen, aan de rechtbank worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden
gericht aan de President van de Rechtbank.

52OV69

Bekendmaking Bibob-beleidslijn 2015

De Burgemeester en het college van Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij op 15 december 2015 hebben besloten om de Bibob-beleidslijn 2015 vast te stellen.

In de beleidslijn is uitgewerkt hoe de Burgemeester en het college van Burgemeester en wethouders de mogelijkheden in de Wet Bibob toepassen.

Het besluit ligt voor een ieder kosteloos ter inzage bij het informatiecentrum in het gemeentehuis aan de Parelhof 1 te Heerhugowaard. Openingstijden: maandag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 10:00 tot 20.00 uur.

De Burgemeester en Burgemeester en wethouders,

Heerhugowaard, 22 december 2015

52FN06

Voornemen uitschrijving Basisregistratie Personen

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Heerhugowaard zijn voornemens om de bijhouding van adresgegevens van de navolgende personen in de Basisregistratie Personen (BRP) op te schorten op grond van artikel 2.22 van de Wet Basisregistratie Personen (Wet BRP).

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de onderstaande personen naar alle waarschijnlijkheid niet meer woonachtig zijn op het adres waar zij in de BRP staan geregistreerd:

* P. Visser geboren 04-01-1957

* V.S. Rostas geboren 19-05-1992

* R. Dekker geboren 02-05-1968

* D. Versluis geboren 27-07-1984

Deze personen of diens gezaghouder worden verzocht zo spoedig mogelijk hun nieuwe adres door te geven in de (nieuwe) woongemeente.

Als wij binnen 4 weken geen reactie krijgen over de verblijfplaats van bovengenoemde personen zien wij ons genoodzaakt om betrokkenen uit te schrijven uit de BRP als vertrokken: Land Onbekend. Dit heeft tot gevolg dat betrokkenen dan niet meer als ingezetenen van Nederland staan ingeschreven.
Hierdoor kan het recht op overheidsvoorzieningen die afhankelijk zijn van de inschrijving in Nederland zoals uitkeringen, kinderbijslag, pensioen e.d. komen te vervallen.

52BZ12

Deze bekendmakingen zijn verschenen in het Heerhugowaards nieuwsblad, d.d. 22 december 2015, jaargang 31, nr. 52, pag. 4.

22 december 2015