Drechtsteden willen andere opzet schoonmaak gebouwen


Door een andere opzet van de schoonmaak van gemeentelijke gebouwen, willen de Drechtsteden een kwetsbare groep mensen aan werk helpen.

Het betreft mensen die onder de Participatiewet vallen en niet duurzaam zelfstandig een wettelijk minimumloon kunnen verdienen. Het zijn mensen met een Wsw-indicatie, Wajong of mensen met een WIW- of ID-baan.

Op deze wijze zorgen de Drechtsteden ervoor dat een kwetsbare groep mensen met een arbeidsbeperking toch kan deelnemen aan het arbeidsproces. Het contract met het huidige schoonmaakbedrijf is in oktober opgezegd en eindigt conform de opzegtermijn van twee maanden per 31 december 2015.
Overigens is al in april 2015 het huidige schoonmaakbedrijf verteld dat we de schoonmaak op een andere wijze wilden gaan uitvoeren.

Formeel hebben de Drechtsteden geen relatie met de medewerkers van het huidige schoonmaakbedrijf. Anderzijds zijn deze mensen soms al vele jaren werkzaam in deze gebouwen en willen graag in hun vertrouwde omgeving blijven werken, dat is heel begrijpelijk.