Expositie in hal stadhuis


22-12-2015

Hinderik de Groot exposeert in de vitrine in de hal van het stadhuis.

Work-in-progress-verzamelobjecten is de naam van de nieuwe expositie in de vitrine in de hal van het stadhuis. De kunstenaar Hinderik de Groot heeft speciaal voor de vitrine een groot werk gemaakt.
Van 1967 tot 1996 was Hinderik de Groot artistiek leider van Studio Hinderik. Zijn kindervoorstellingen met o.a. Bombazijn waren befaamd, zijn latere beeldend theaterproducties (Schillen, Stoeprand, Glas, Trein, Zandbak, Regen) gingen de hele wereld over. Daarnaast werkt hij aan vele
kunstprojecten, waaronder een minutieus bijgehouden en rijk geillustreerd dagboek, fotowerk, Scan Art en verzamelobjecten.
Vanaf 2010 richt hij zich vooral op zijn work-in-progress-verzamelobjecten, zoals een enorme wand van transparante vleeswarenbakjes waarin hij bewaart wat anderen weggooien. De stoel van zijn vader werd in stukjes in 540 van die bakjes opgeslagen en sinds 1992 werkt hij aan een tapijt van
duizenden koffiefilterzakjes. Onder het motto `veel is mooi', wordt niksigheid en nietigheid tot monumentale proporties verheven.
In de vitrine een onderdeel van de bakjeswand, zijn oude spijkerbroek in 100 plakjes gesneden en in 200 bakjes opgeslagen.

Meer weten over de kunstenaar en zijn werk?
Hinderik de Groot, Jaagweg 10, 1441 PA Purmerend
hinderik@vodafonethuis.nl www.hinderik.nl