Millenniumcheque voor Kroegierequest


21-12-2015

Op vrijdag 18 december heeft wethouder Samir Bashara tijdens Kroegierequest in `t Kroegie een millenniumcheque van 500 euro overhandigd.

De cheque is een bijdrage aan Serious Request 2015. De opbrengst van deze actie komt dit jaar ten goede aan de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden: kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en
ontwikkeling. De gemeente draagt bij omdat Hoorn zich als millenniumgemeente inzet voor een betere wereld.

Esteban en Wadim

Esteban Hettinga en Wadim van Akkeren hebben 72 uur lang in een `huiskamer' in 't Kroegie aan het Kerkplein gezeten. Net zoals de DJ's in het Glazen Huis van 3FM verlieten zij de ruimte niet. Eigenaar Michiel Vlaar van 't Kroegie organiseert met Esteban en Wadim zoveel mogelijk evenementen om
zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Denk aan optredens van bands en DJ's, bingo, karaoke, Hollandse spelletjes, kerstmarkt, cocktailbar, FIFA toernooi, veiling/loterij en dineren waarbij Esteban en Wadim de koks zijn.

Millenniumdoelen

De millenniumdoelen van de Verenigde Naties zijn acht ambitieuze doelen gericht op wereldwijde armoedebestrijding en een duurzamer leefmilieu. De doelen werden weliswaar door regeringsleiders vastgesteld, maar om ze daadwerkelijk te kunnen halen is ieders hulp nodig, met name op lokaal niveau.
De acht millenniumdoelen zijn:

1. Extreme armoede en honger zijn uitgebannen
2. Alle jongens en meisjes gaan naar school
3. Mannen en vrouwen hebben dezelfde rechten
4. Kindersterfte is sterk afgenomen
5. Minder vrouwen sterven door zwangerschap
6. De verspreiding van ziektes als AIDS en malaria is gestopt
7. Er leven meer mensen in een duurzaam leefmilieu
8. Er is meer eerlijke handel, schuldverlichting en hulp