Vervanging kademuur aan de Vissersdijk te Zierikzee


De kademuur aan de Vissersdijk te Zierikzee is aan vervanging toe. Uit inspecties is gebleken dat de kwaliteit van de kademuur slecht is. In de meerjarige onderhoudsplanning is opgenomen dat de kademuur begin 2016 wordt vervangen.

De kademuur bevindt zich binnen het plangebied van Masterplan Zicht op `t Sas.
In het Masterplan is voorgesteld om de kademuur, net als bij Rollandthof, te voorzien van een voorhangwand met metselwerk. Dit levert niet alleen een duurzame maar ook een fraaie oplossing op.

Met de aannemer is nu overeengekomen dat naast het vervangen van de bestaande kademuur meteen ook de voorhangwand wordt aangebracht, binnen het bedrag van de aanbesteding. Vervolgens wordt deze voorhangwand voorzien van metselwerk
Door alle noodzakelijke werkzaamheden in een keer uit te voeren, worden niet alleen kosten bespaard, maar wordt ook de overlast voor omwonenden beperkt.

Kosten
Het maximaal beschikbare budget voor vervanging van de kademuur is EUR 715.000.-. De aannemer voert de vervangingswerkzaamheden uit voor EUR 640.000.- en plaatst een voorhangwand voor 75.000,--.
Dit totale bedrag wordt betaald uit de voorziening onderhoud havens.
Het metselwerk aan de voorhangwand kan binnen de werkzaamheden uitgevoerd worden voor EUR 100.260,-. Als het metselwerk later wordt uitgevoerd, los van de vervanging van de kademuur, dan zouden de kosten EUR165.000 bedragen. Het metselwerk is niet opgenomen in de voorziening onderhoud havens.
De extra kosten voor het metselwerk worden gedekt uit de algemene reserves.

Omwonenden worden nog uitgenodigd voor een inloopavond waar het definitieve ontwerp en de uitvoeringsplanning is in te zien.
Als de gemeenteraad in januari 2016 akkoord gaat met het raadsvoorstel kunnen de werkzaamheden van start gaan.

Deel deze pagina op:

* Twitter Twitter
* Facebook Facebook
* del.icio.us del.icio.us
* Hyves Hyves
* LinkedIn LinkedIn
* Digg Digg
* Google Bookmark Google Bookmarks