Het kerstreces: tijd om bij te lezen!


DEN HAAG - De kerstperiode is vaak een tijd voor bezinning, rust en daarmee voor bijlezen zodat je als raadslid in 2016 je raadswerk weer effectief en gericht ter hand kunt nemen. Heb je tips en aanbevelingen nodig, kijk dan op de website van Raadslid.Nu, in het bijzonder op onze publicaties
van 2015.

Raadslid.Nu heeft in 2015 onderzoeken en publicaties uitgebracht op diverse terreinen: greep en invloed op regionale samenwerking, hoe betrek je inwoners bij het oplossen van een bestuurlijke crisis, hoe ga je om met integriteit en belangenverstrengeling, moet je voor de nieuwe taken in het
sociaal domein SMART-doelstellingen formuleren of kun je daar beter van afstappen? We begonnen 2015 met het essay Aanzien of Afzien. En we keken met de presentatie van het essay van Bas Denters over de controlerende rol van de raad, het thema van Raadslid.Nu in 2016, al vast naar het komend
jaar.

Wil je meer lezen over deze onderwerpen, kijk onder Publicaties op deze website of klik op een van de hier onder staande links:

Essay 'Controle en verantwoording in een veranderend lokaal bestuur' - Bas Denters

Afleveringenreeks 'In de ban van regionale samenwerking'

De ene politiek-bestuurlijke crisis is de andere niet

Integriteit, belangenverstrengeling en de veranderende rol van de raad

Rapport 'Calamiteiten in het sociaal domein'

Stappenplan voor 'greep en controle op verbonden partijen'

Verkennend essay 'Sturen in dienstbaarheid'

Essay "Aanzien of Afzien"

Over wat Raadslid.Nu in 2015 heeft gedaan, wat Raadslid.Nu voor raadsleden en gemeenteraden wil betekenen - ook voor het nieuwe jaar - valt te lezen in de Herfstbrief die eind november is verstuurd via de raadsgriffier aan alle gemeenteraden. De inhoud van deze brief kunt u hier lezen.



Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 22 december 2015.

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en Linkedin.

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is.

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 35 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 75 euro. Aanmelden kan hier!