Evaluatie 3e Partners voor Water programma

Gepubliceerd op: 22 december 2015 | Gewijzigd op: 22 december 2015

Al meer dan 15 jaar steunt Partners voor Water (PvW) vernieuwende projecten van samenwerkende partijen uit de Nederlandse watersector in het buitenland.

Met steun van PvW realiseerden veel organisaties hun eerste stappen in een bepaalde regio. Ook lanceerden zij een technologie of aanpak op internationaal niveau en namen zij deel aan internationale evenementen. Sinds 2000 investeerde Nederland via het PvW meer dan EUR 135 miljoen.

Evaluatie

Momenteel evalueert adviesbureau Berenschot, in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M) en het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ), het 3e Partners voor Water programma (PvW3). PvW3 liep van 2010 tot 2015.

De evaluatie beantwoordt de vraag of en in hoeverre PvW3 de positie van de Nederlandse watersector in het buitenland versterkt. Verder geeft het antwoorden over de bevordering van de samenwerking tussen partijen in de Nederlandse watersector. Ook laat het zien welke oplossingen er bijdroegen aan de wereldwijde waterproblematiek. Tot slot zal Berenschot aanbevelingen doen voor verbeteringen in de opzet en uitvoering van het volgende PvW programma (2016-2021).

Enquete

Onderdeel van de evaluatie is een online enquete. De peiling richt zich op iedereen die werkzaam is in de Nederlandse watersector. Verder onderzoekt het de relevantie van het PvW3 programma en de (samenhang tussen de) verschillende instrumenten. Invullen kost u ongeveer 15 minuten.

Wilt u uw mening over het PvW3 geven? Vul dan de enquete in.

Meer informatie

Voor vragen of opmerkingen over de evaluatie, kunt u terecht bij:

Wolter te Riele

E w.teriele@berenschot.com

Partners voor Water

Partners voor Water is het programma voor partijen in de Nederlandse watersector met internationale ambities.

Al meer dan 10 jaar steunt Partners voor Water vernieuwende projecten van samenwerkende partijen in het buitenland. Veel organisaties hebben met steun uit het programma hun eerste stappen in het buitenland gerealiseerd, een technologie of aanpak internationaal gedemonstreerd of aan internationale beurzen of evenementen deelgenomen.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en het Netherlands Water Partnership (NWP) voeren dit programma gezamenlijk uit in opdracht van de ministeries van Infrastructuur en Milieu, Economische Zaken en Buitenlandse Zaken.