Baarn: 20ste editie kerststallenenroute `Weg van het Licht'

Baarn: 20ste editie kerststallenenroute `Weg van het Licht' 22-12-2015

Utrecht: Levende kerststal Gerardusa Majellaparochie

Dit jaar wordt voor de 20ste jaar in Baarn (parochie HH. Martha en Maria) de inmiddels zeer bekende en unieke kerststallenenroute `Weg van het Licht' georganiseerd. Vanaf 18 december t/m 6 januari staan in ruim 100 prive-tuinen mooie, bijzondere kerststallen en andere kersttaferelen opgesteld. Een prachtig en sfeervol gezicht.

Beschrijving

De variatie is groot: wandkleden, legostallen, Nijntje, traditionele en moderne stallen en kerststallen `met een knipoog'. "Aan fantasie ontbreekt het de deelnemers niet. Voor iedereen is er veel om van te genieten," zo meldt de website van de parochie (foto: kerststal gemaakt door H. Brinkerink).

"Ook mensen van buiten Baarn zijn trouwe gasten en zelfs uit Duitsland en Belgie weet men de weg naar de Baarnse stallen te vinden. De route groeit ieder jaar en wij zijn dan ook verheugd dat ongeveer 30 Baarnse winkeliers meedoen. In de Laanstraat en Brinkstraat is regelmatig de witte ster van de kerstroute te zien. Ook buiten de officiele kerststallenroute staan in bijna 30 tuinen mooie kerstcreaties opgesteld en wij zijn erg blij met hun deelname." De organisatoren willen graag "de prachtige Europese traditie van de kerststal in ere houden. Er zijn steeds meer kinderen die niet goed weten wat er met Kerstmis gevierd wordt. Daarom is de route zeker ook voor kinderen zeer aan te bevelen, temeer daar de stallen `s avonds tot 23.00 uur goed verlicht zijn en dat maakt het natuurlijk erg spannend. Het is raadzaam `s avonds een zaklampje mee te nemen. Routekaartjes hangen aan de hekken en de route wordt gemarkeerd door een witte ster op een stok. In dit jubileumjaar hebben wij ook een puzzeltocht gemaakt en de letters / cijfers zijn te vinden op enkele sterren."

De puzzeltocht en routekaart (en meer informatie) staan op: www.wegvanhetlicht.nl.

Klik hier voor de route van de kerststallenroute

Levende kerststal

De Gerardus Majellaparochie in Utrecht organiseert onder het motto `Wat vieren we eigenlijk met Kerstmis?' op Tweede Kerstdag een levende kerststal. Deze parochie nodigt mensen van harte uit "om samen naar het antwoord te zoeken en om gezamenlijk te vieren op 26 december om 14.00 uur." Bezoekers van de kerk (Vleutenseweg 517, Utrecht) krijgen een doorlopend programma voorgeschoteld waarin ze de levende kerststal kunnen bezichtigen, met:

- een hapje en een drankje

- een muzikaal intermezzo

- het kerstverhaal

- een kop warme, feestelijke erwtensoep

- een ritje op de ezel (buiten)