Vredesdienst voor dieren in Vredeskerk in Amsterdam


Aankondiging: 22 december Vredesdienst voor dieren in Vredeskerk in Amsterdam

AMSTERDAM, 20151217 -- Op 22 december organiseren Comité Dierennoodhulp, Een DIER een VRIEND en de bekende dichter en dominee Hans Bouma op dinsdagavond 22 december een bijzondere Vredesdienst voor Dieren. Deze dienst waaraan 18 dierenorganisaties* deelnemen wordt op 22 december om 19.30 uur gehouden in de prachtige Vredeskerk (Pijnackerstraat 11) in Amsterdam. De Vredesdienst voor dieren, die geen godsdienstig maar een spiritueel-humanitair karakter heeft, biedt een afwisselend programma van verhalen, poëzie en boeiende sprekers waaronder enkele bekende Nederlanders zoals schrijfster Mensje van Keulen en Armanda Govers bekend van tv-programma Utopia. Kinderen zullen dit jaar een prominente plaats krijgen in deze Vredesdienst voor dieren.

Zes bijzondere kinderen van 8 tot 16 jaar oud vertellen hun verhaal. De Vredesdienst voor dieren zal geleid worden door dominee Hans Bouma die met muziek begeleid zal worden door schrijfster, filosoof, kunstenaar en singer-songwriter Eva Meijer.

De Vredesdienst voor dieren wil een appel zijn om het feest van de vrede vleesloos te vieren en om ons te bezinnen op onze omgang met dieren. Na afloop is er de mogelijkheid in de kerk na te praten onder het genot van een diervriendelijk hapje en drankje.

Via de social media wordt door de 18 deelnemende dierenorganisaties de bijzondere kerstboodschap van de tienjarige Lucia https://youtu.be/wGzl7vTyRn0 verspreid. Deze videoboodschap van Lucia is zowel in het Engels en Duits ondertiteld om ook in andere landen gehoord te kunnen worden. Deze kerstboodschap is gericht aan zowel gelovigen als niet-gelovigen om met Kerstmis een eerste stap naar wereldwijde vrede te zetten door dieren geen onderdeel te laten zijn van het Kerstdiner.

De Vredesdienst voor dieren wordt mede mogelijk gemaakt door*: Ds Hans Bouma, Comité Dierennoodhulp, Een DIER Een VRIEND, Vissenbescherming, St. Rechten voor al wat leeft, Varkens in nood, Stop Dierenleed Nederland, St. Dierennood, Sea First Foundation, St. De Mussen Toevlucht,  St. Dierbewustleven, Plenty Food Nederland, Akka's Ganzenparadijs, Ongehoord, Dier en Recht, St. KonijnenBelangen, Red een Legkip, Nederlandse Vereniging voor Veganisme,  De Faunabescherming





Comite Dierennoodhulp