Tegemoetkoming voor inwoners met hoge zorgkosten


De gemeente Epe vindt het belangrijk om inwoners met hoge zorgkosten tegemoet te komen. Hiervoor stelt de gemeente voor 2015 een eenmalig bedrag beschikbaar van EUR 60,- per persoon. Het bedrag is een gedeeltelijke compensatie van de oude CER-regeling (Compensatie Eigen Risico) en de oude
Wtcg-regeling (Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten).

De gemeenten hebben namelijk voor het jaar 2015 veel minder geld gekregen voor deze compensatie dan het bedrag dat het Rijk beschikbaar stelde voor beide regelingen. Daarnaast heeft de gemeente Epe ervoor gekozen om ook inwoners die gebruik maken van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
in aanmerking te laten komen voor deze eenmalige tegemoetkoming.

Wanneer kom ik in aanmerking voor de eenmalige tegemoetkoming 2015?

U komt in aanmerking voor de eenmalige tegemoetkoming als u:

1. inwoner bent van de gemeente Epe
2. in 2013 een bijdrage van het CAK heeft ontvangen voor de CER
3. in 2014 een bijdrage van het CAK heeft ontvangen voor de Wtcg
4. in 2015 gebruik maakte van een Wmo-voorziening

Wat moet ik doen voor de eenmalige tegemoetkoming 2015?

De gemeente heeft uw gegevens doorgekregen van het CAK en zal u een brief sturen met informatie over de eenmalige tegemoetkoming. U hoeft daarvoor op dit moment zelf niets te doen.

Inwoners die gebruik maakten van de oude CER/Wtcg regeling hebben via een antwoordkaart het CAK in 2014 kunnen machtigen om hun BSN-nummer beschikbaar te stellen voor de gemeente. De inwoners die destijds deze machtiging hebben afgegeven ontvangen begin 2016 een brief van de gemeente. De
inwoners die gebruik maken van een Wmo-voorziening zijn bekend bij de gemeente.
De gemeente heeft echter niet van iedereen een IBAN-rekeningnummer waar de eenmalige tegemoetkoming op kan worden gestort. Als wij geen IBAN-rekeningnummer van u hebben, zullen wij een antwoordkaart bij de brief voegen waarop u uw IBAN-rekeningnummer kunt doorgeven.

Wij willen u verzoeken om de brief af te wachten. Mocht u bij het ontvangen van de brief vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de gemeente.