De jaarwisseling moet leuk blijven!(29-12-2015)


Lees deze pagina voor

De jaarwisseling moet leuk blijven in onze dorpen, is het motto van alle verenigingen dorpsbelangen en het gemeentebestuur.

Gedoogplaatsen vreugdevuren

In enkele dorpen wordt de jaarwisseling gevierd met vreugdevuren. De gemeente Loppersum heeft daarom, meestal in overleg met verenigingen Dorpsbelangen, een aantal gedoogplaatsen aangewezen. Op andere plaatsen worden geen branden toegestaan.

De aangewezen plaatsen zijn:

* Garsthuizen (plein naast dorpshuis)
* Loppersum (Marktplein)
* Stedum (bouwgrond aan de Hilmaarweg)
* Wirdum (achter het dorpshuis)
* 't Zandt (op het speelveldje aan de H. Oostingstraat).

Om schade en overlast zoveel mogelijk te beperken mogen alleen kerstbomen en schoon hout worden verbrand.

Wees voorzichtig met vuurwerk

Bij Tweewielerhuis Mans Engel in Westeremden kunt u vuurwerk kopen op 29, 30 en 31 december. De minimum leeftijd om vuurwerk te mogen kopen is 16 of 18 jaar, afhankelijk van het soort vuurwerk.
Let wel: het afsteken mag alleen op 31 december vanaf 18.00 uur tot 1 januari tot 02.00 uur.

Carbidschieten alleen aan de rand van het dorp

Elke jaarwisseling wordt volop met carbidbussen geknald. De gemeente heeft besloten om hiervoor algemene regels op te stellen. Er worden geen aparte vergunningen meer verleend. De algemene regels voor het schieten van carbid vindt u op www.loppersum.nl

Wat te doen bij agressie en vernielingen tijdens oud en nieuw

* Maak foto's wanneer je getuige bent van agressie en meld je als getuige bij de politie. Mocht iemand gewond zijn: blijf bij het slachtoffer en bel 1-1-2.
* De politie zal er ook dit jaar weer alles aan doen om daders van vernielingen te achterhalen. U kunt hen daarbij helpen door te bellen met de politie via 0800 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000 of via www.politie.nl

Verzamelcontainers huishoudelijk afval afgesloten rond de Jaarwisseling.

De verzamelcontainers (cocons) voor de inzameling van huishoudelijk afval in Loppersum en Middelstum worden van woensdag 30 december t/m vrijdag 1 januari afgesloten i.v.m. mogelijke veiligheidsrisico's door vuurwerk. Het is niet mogelijk om uw huishoudelijk afval in de cocons te deponeren.

Glasbakken

Alle glasbakken blijven staan tijdens de jaarwisseling, met uitzondering van de glasbakken in Garsthuizen, 't Zandt en Zijldijk.