Nieuwe busroutes en dienstregeling Arriva voor Terheijden en Wagenberg


Nieuwe busroutes en dienstregeling Arriva voor Terheijden en Wagenberg

Met ingang van 13 december 2015 gaat de nieuwe dienstregeling in van busmaatschappij Arriva. De bussen krijgen andere haltes in Terheijden en stoppen in Wagenberg alleen nog bij het kruispunt aan de Wagenbergsebaan/ Brandestraat.

Door Wagenberg en Terheijden gaat als alternatief hiervoor buurtbus 222 rijden.

Nieuwe route 122 en 117

In Terheijden rijden de buslijnen 122 en 117 vanaf 13 december (en buslijn 123 in de avonduren en weekend) via een nieuwe kortere route door Terheijden. De bus stopt dan op de Hoofdstraat, op drie punten op de Zeggelaan en op de Wagenbergse baan. De haltes aan de Zeggelaan komen tijdelijk op
de rijbaan ter hoogte van de Jumbo, de Ganzenweel en Koningsveld. Na de inspraakprocedure legt de gemeente hier definitieve haltes aan met havens.

Buurtbus 222

Vanaf 14 december 2015 rijdt de nieuwe buurtbus 222 tussen Terheijden, Wagenberg en Made. De buurtbus rijdt elk uur overdag van maandag tot en met vrijdag. De buurtbus stopt in Wagenberg op het Kruispunt, de Kerkstraat, Dorpsstraat en Withuisstraat. In Terheijden komt de buurtbus langs de
haltes Molenstraat, Dorpsplein en de nieuwe haltes aan de Zeggelaan. De buurtbus start en eindigt bij de halte Koningsveld op de Zeggelaan.

De buurtbus rijdt een vaste dienstregeling dankzij vrijwilligers uit de dorpen. Op 14 december om 7.00 uur rijdt wethouder Jan-Willem Stoop mee met de eerste rit van buurtbus 222.

Extra ritten lijn 117

Lijn 117 gaat van maandag tot en met vrijdag `s avonds extra rijden door Terheijden en Wagenberg. Zaterdag aan het einde van de middag rijdt de 117 ook een extra rit.

Dienstregeling

Voor meer informatie en de exacte dienstregeling, zie www.drimmelen.nl, zoekwoord dienstregeling of www.goedbezigbus.nl, folder wijziging 117, 122, 123, 617 en 618.