Subsidieregeling verwijderen asbestdaken


(11-12-2015)

Eigenaren van gebouwen die zijn voorzien van een asbesthoudende dakbedekking, kunnen vanaf 2016 een subsidie aanvragen voor het verwijderen hiervan.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft een Subsidieregeling verwijderen asbestdaken in het leven geroepen om de sanering te versnellen, omdat asbestdaken vanaf 2024 verboden zijn.

De subsidie is voor asbestdaken met een oppervlakte van meer dan 35 vierkante meter en kan zowel door particulieren, ondernemingen, non-profitorganisaties en overheden worden aangevraagd. Per vierkante meter wordt er 4,50 euro subsidie gegeven met een maximum van 25.000 euro per adres.

Voor de subsidieregeling is tot en met 2019 een bedrag van minimaal 75 miljoen euro beschikbaar. Voor 2016 is een budget van 10 miljoen euro beschikbaar. Per jaar wordt er een subsidieplafond bekendgemaakt. Indien een aanvraag tijdig wordt ingediend, maar het subsidieplafond is bereikt, dan
verschuift de datum van ontvangst naar 1 januari in het daaropvolgende kalenderjaar. De regeling vervalt met ingang van 1 januari 2020.

De subsidie is aan te vragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Subsidie kunt u aanvragen wanneer u degene bent die de rekening betaalt voor het verwijderen van het asbest dak. Voor meer informatie en het aanvragen van de subsidie zie www.rvo.nl.