Brandveilige feestdagen


De feestdagen staan voor de deur en alles is in kerstsfeer gebracht. Gezellig al die kerstbomen en versieringen, maar in combinatie met warme verlichting, brandende kaarsen en straks natuurlijk het vuurwerk kan het ook gevaarlijke situaties opleveren. Brandweer Midden- en West-Brabant geeft
ondernemers, instellingen en inwoners tips voor brandveilig versieren en het voorkomen van brand door vuurwerk.

Brandveilig versieren

Versieringen maken kerst nog feestelijker, maar ze brengen ook extra risico's met zich mee. Hoe kunt u alles wel mooi aankleden, maar op een brandveilige manier? Let bij de aanschaf van materialen goed op of de versiersels ook brandvertragend zijn. Dit staat vermeld op de verpakking. Zorg
ervoor dat u versieringen niet vlakbij hittebronnen plaatst, zoals kaarsen, spotjes, lampen of kachels. Wanneer u gaat slapen of niet thuis bent, schakel de kerstverlichting uit en laat geen kaarsen branden. Gebruikt u een haspel, rol deze dan volledig af.

Vuurwerk

Sterretje vuurwerkDecember is natuurlijk ook de maand van het vuurwerk. Afgestoken vuurwerk brengt risico's op een brand met zich mee. Een afgedwaalde vuurpijl door het openstaand dakraam of vuurwerk dat in een papiercontainer wordt gegooid kan veel schade aanrichten in of aan een bouwwerk.
Houdt daarom ramen en deuren gesloten en zorg dat er zo min mogelijk brandbaar materiaal rond uw woning aanwezig is.

Meer informatie

Brandweer Midden- en West-Brabant heeft een aantal tips op een rij gezet. Meer tips op www.brandweermwb.nl of via twitter @brandweermwb.