Scheiden? Ja, ik wil!


Vanaf 1 januari is afval scheiden nog eenvoudiger. Dan kunnen metaal (blik) en drankkartons gewoon in de zak bij het plastic afval. Tuinafval kan vanaf 1 januari gratis bij de milieuparken worden ingeleverd. Ook wordt het gft-afval goedkoper. Dat is een greep uit de maatregelen die ervoor
moeten zorgen dat er meer afval wordt gerecycled en dat er minder restafval overblijft. Het doel is om de hoeveelheid restafval van gemiddeld 123 kilo per persoon per jaar terug te dringen naar 100 kilo.

Wat verandert er precies?

Vanaf 1 januari wordt het aanbieden van GFT-afval goedkoper (van EUR 0,12 per kilo naar EUR 0,10 per kilo) en de kiloprijs van restafval wordt duurder (EUR 0,19 per kilo naar EUR 0,26 per kilo). Plastic, metaal en drankkartons kunnen samen in de bekende `Plastic Heroes-zak'. Deze wordt een
keer per maand opgehaald. Deze zakken zijn gratis af te halen bij de bekende afhaalpunten. Binnenkort zijn er nieuwe, sterkere zakken verkrijgbaar. Tuinafval kan het hele jaar gratis naar het milieupark worden gebracht, maar het wordt ook vier keer per jaar gratis aan huis opgehaald. Een
andere wijziging is dat vanaf 1 januari het grof vuil zowel bij het milieupark in Stein als bij de milieuparken in de Westelijke Mijnstreek (Sittard, Geleen, Born, Schinnen en Beek) kan worden ingeleverd. Bovendien krijgen de milieuparken ruimere openingstijden en lagere tarieven.

Gewijzigde openingstijden milieupark

Per 1 januari wijzigen de openingstijden van het milieupark aan de Stadhouderslaan 245. Dit is dan geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur en van12.30 tot 16.00 uur. Op dinsdag en donderdag van 08.30 tot 12.00 uur en op zaterdag van 08.30 tot 15.00 uur.

Nieuwe RWM-afval app

Gemeente Stein maakt al geruime tijd gebruik van een afval-app om inwoners zo goed mogelijk van actuele afvalinformatie te voorzien. Inmiddels is de nieuwe RWM-afval app actief en daarmee komt de huidige Recyclemanager app te vervallen. Download dus de gratis RWM-app voor smartphone of tablet.
Deze app biedt alle informatie over de ophaaldagen en als het ophaalschema incidenteel wijzigt, worden automatisch berichten verzonden.

Afvalkrant

Recent is een speciale afvalkrant huis-aan-huis verspreid. Hierin staan alle veranderingen nog eens op een rij.